ČOI připravuje kontroly se zahraničními inspektory

08.12.2005 | , Česká obchodní inspekce
Tiskové zprávy


6. 12. 2005 proběhlo v Luhačovicích setkání zástupců Slovenské obchodní inspekce, Generálního inspektorátu  pro ochranu spotřebitele Maďarské republiky  a České obchodní inspekce. Na programu mezinárodní schůzky kontrolních orgánů je sjednocení postupu při dozoru nad trhem a ochranou spotřebitele v České, Slovenské a Maďarské republice.

Součástí společného setkání  vedení kontrolních orgánů bylo také projednání možností společných kontrol, a to na základě pozitivního hodnocení zkušeností z letošních výměnných kontrolních akcí mezi ČOI a SOI.
 
Upřesněny byly také plánované společné projekty - výměna zkušeností, expertů  a příprava společných kontrol se zaměřením na bezpečnost a klamání u skupin výrobků s vysokou mírou zbytkového rizika pro uživatele, konkrétně na hračky, dětské kočárky, spotřebiče pro ohřev, dětský textil a obuv.

V průběhu  příštího roku počítají všechny dozorové orgány se vzájemnými stážemi expertů a také výměnnými kontrolními akcemi v oblasti ochrany spotřebitele. Smíšené mezinárodní  inspektorské týmy by měly v Česku kontrolovat zejména oblasti, kde dochází nejčastěji k jednání v rozporu s dobrými mravy a diskriminaci spotřebitele, jako je lázeňství, služby spojené s cestovním ruchem, restaurační zařízení a taxislužby

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy