Zasedání dozorčí rady Pražské burzy

08.12.2005 | , Burza cenných papírů Praha
Tiskové zprávy


Na svém pátečním zasedání se dozorčí rada Burzy cenných papírů Praha zabývala předběžnými výsledky hospodaření a výsledky obchodování za rok 2005 a rovněž diskutovala hlavní cíle činnosti burzy na rok 2006.

Hlavním cílem setkání dozorčí rady Burzy cenných papírů Praha bylo zhodnocení dosavadního průběhu roku 2005 a zejména stanovení priorit činnosti společnosti na rok 2006. Členové dozorčí rady přijali zprávu generálního ředitele pražské burzy Petra Koblice o předběžných hospodářských výsledcích a dosavadních výsledcích obchodování.
Ve druhé části jednání se dozorčí rada zabývala situací kapitálového trhu v ČR. Za klíčový problém považují členové dozorčí rady nízkou aktivitu domácích společností ve financování svého rozvoje prostřednictvím kapitálového trhu. Dozorčí rada konstatovala, že základním důvodem ze kterého plynou  obavy využít kapitálový trh pro emisi akcií, je nedostatečná informovanost potencionálních emitentů o nynější situaci na burze. Aktivita burzy a jejích členů by se proto měla mimo jiné zaměřit na středně velké domácí firmy a přesvědčit je o výhodnosti uvedení svých akcií na trh.


„Složení současné dozorčí rady nám umožňuje konzultovat s lidmi, kterých se naše činnost více či méně přímo týká. Jejich názory nám poskytují důležitou zpětnou vazbu, díky které je hledání optimálního řešení efektivní a přímočaré“ – říká Petr Koblic, generální ředitel pražské burzy.


Členy dozorčí rady Burzy cenných papírů Praha jsou pánové Ing. Jiří Michal, Zdeněk Bakala, JUDr. Martin Roman, Ing. Tomáš Prouza, Ing. Tomáš Kvapil a Ing. Jaroslav Míl.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy