ČSOB podpořila Společné prohlášení České bankovní asociace a Ministerstva financí

08.12.2005 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB vítá uskutečněnou dohodu s MF ČR o základních principech, které posílí spolupráci a zefektivní komunikaci mezi státem, subjekty operujícími v oblasti finančních služeb a jejich klienty. Na základě této dohody bylo navršeno řešení v podobě Společného prohlášení České bankovní asociace a Ministerstva financí České republiky.

"Finanční služby procházejí velmi dynamickým rozvojem. Proto je nutné najít společnou platformu pro dialog státu a bank. Tato platforma by měla řešit otázky práv klientů. Věřím, že Společné prohlášení tomu výrazně napomůže a jsme připraveni ho signovat," uvedl Pavel Kavánek, předseda představenstva a generální ředitel ČSOB.

Společné prohlášení prezentuje shodu na potřebě trvalého dialogu, který by měl zajišťovat zvláštní orgán či komise se zákonem vymezenými pravomocemi a odpovědnostmi. V období do vzniku tohoto orgánu by měla být na základě dohody s MF ČR ustanovena tzv. Expertní skupina, jejíž úkolem bude rozpracovat analýzy v předem definovaných oblastech a jejich následné shrnutí do příslušných doporučení nejpozději do konce roku 2006. Na základě těchto doporučení budou vládě ČR navrhovány konkrétní politiky a záměry směřující k rozvoji sektoru finančních služeb.

Předmětem činnosti Expertní skupiny by měly například být oblasti porovnání podmínek bank a nebankovních subjektů při nabídce finančních produktů, poskytování dodatečných a jasných informací klientům či posílení postavení klienta.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy