V oboru advokacie působí nový významný hráč

08.12.2005 | , KŠD Šťovíček
Tiskové zprávy


– Na českém právním trhu došlo k ojedinělé události. Sloučením advokátní kanceláře (AK) JUDr. Jana Šťovíčka, Ph.D., Mgr. Lukáše Trojana, JUDr. Petra Vacka s AK „Klein Šubrt Došková advokátní kancelář, v.o.s.“ vznikla nová právní kancelář „KŠD Šťovíček“. Zatímco v zahraničí je slučování advokátních kanceláří poměrně běžné, u nás jde o výjimku. Nová advokátní kancelář „KŠD Šťovíček“ působí ve všech oblastech práva. Svým klientům nabízí kompletní spektrum právních služeb, od složitých transakcí na kapitálovém trhu až po řešení pracovně-právní či trestně-právní agendy. 

Ke spojení advokátních kanceláří (AK) společníky vedl zájem na rozvoji obou firem. „Cílem je využití synergických efektů, zlepšení kvality poskytovaných služeb a pokrytí širšího záběru právních oborů prostřednictvím spojených týmů kvalifikovaných právníků. Chceme, aby naše advokátní kancelář byla schopna úspěšně konkurovat jak významným českým, tak také zahraničním advokátním kancelářím,“ uvedl JUDr. Jan Šťovíček, Ph.D.

Nově vzniklá advokátní kancelář poskytuje komplexní právní servis jak právnickým, tak také fyzickým osobám. Působí v celém rozsahu oborového spektra - od veřejných zakázek, přes právo nemovitostí, soutěžní právo, fúze a akvizice zastupování v soudních a rozhodčích řízeních až po klasické občanské a trestní právo. Na jednotlivé právní oblasti se specializují týmy zkušených odborníků. 

Tým KŠD Šťovíček nyní představuje dvaadvacet právníků. „Plánujeme rozšíření týmu o další zkušené právníky. V roce 2006 očekáváme ustálení počtu právníků okolo pětadvaceti,“ řekl Mgr. Lukáš Trojan, jeden ze společníků advokátní kanceláře.

Pro klienty spojených kanceláří změna znamená především významné zlepšení kvality poskytování komplexního právního servisu a komfortu klientů. „Náš tým je schopen  nabídnout kompletní spektrum právních služeb od složitých transakcí na kapitálovém trhu po řešení  pracovně-právní, rodině-právní či trestně-právní agendy,“ konstatoval JUDr. Jan Šťovíček, Ph.D. s tím, že sloučením došlo také k významnému urychlení vyřizování zadání od klientů. Rozšířením právního týmu se rovněž zlepšila zastupitelnost jednotlivých advokátů, takže právní servis je klientovi zajišťován nepřetržitě.

Advokátní kancelář „KŠD Šťovíček“ poskytuje právní služby pro Český olympijský výbor a společnost Česká olympijská a. s.  Je členem evropského sdružení právních kanceláří Cyrus Ross International.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy