Penzijní fond České pojišťovny opět zvítězil v anketě Zlatý Měšec

08.12.2005 | , PFČP
Tiskové zprávy


Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) znovu po roce zabodoval u nejširší veřejnosti, když obhájil první místo mezi penzijními fondy v anketě Zlatý Měšec 2005. Ocenění Zlatý Měšec je veřejným hlasováním o nejoblíbenější finanční instituce v jednotlivých oblastech, kterou vyhlašuje Měšec.cz, server specializovaný na osobní finance. Po listopadovém ocenění v soutěži MasterCard Banka roku 2005, kde PFČP rovněž dominoval sektoru penzijních fondů, se jedná o další významný letošní úspěch společnosti.

„Úspěchu v anketě Zlatý Měšec si vážíme, protože o konečném umístění rozhodla široká veřejnost. Domnívám se, že lidé vnímají a oceňují pozitivní image PFČP a naši silnou orientaci na jejich potřeby,“ řekl Pavel Němec, výkonný ředitel pro obchod a marketing. Podle něj se PFČP pokusí stejné ocenění získat i v příštím roce a dosáhnout v anketě tzv. „zlatého hattricku“.

Umístění v žebříčku Zlatého Měšce 2005 koresponduje s letošními výsledky PFČP. Vytvořený zisk penzijního fondu na konci třetího čtvrtletí činil 912 milionů Kč, což znamená meziroční nárůst o 126 %. Celkový objem spravovaných aktiv ke stejnému datu přesahoval 25 miliard korun. PFČP zároveň eviduje přes 850 tisíc klientů, a jednoznačně tak dominuje trhu. Hospodářské výsledky fondu a jeho růst ve všech parametrech ocenila i odborná porota, když jej vyhlásila Penzijním fondem roku 2005.

Zabodovala rovněž Česká pojišťovna, která obhájila loňské prvenství v kategorii Nejoblíbenější pojišťovna. Ta navíc získala i druhé místo v hlavní kategorii Nejoblíbenější finanční instituce. eBanka, další člen finanční skupiny ČP, obsadila v kategorii bank bronzovou příčku.

 

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy