ČMSS s výrokem ÚOHS o protisoutěžním jednání zásadně nesouhlasí

08.12.2005 | , ČMSS
Tiskové zprávy


Českomoravská stavební spořitelna doposud neobdržela nové prvostupňové rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže ve věci správního řízení vedeného s českými stavebními spořitelnami. K dispozici má pouze tiskovou informaci ÚOHS ze 7. prosince 2005 o obsahu nového rozhodnutí Úřadu z 2. prosince 2005. ČMSS s výrokem ÚOHS o údajném narušení hospodářské soutěže, který je v tiskové zprávě zmíněn, nesouhlasí. Jakmile jí bude nové prvostupňové rozhodnutí Úřadu doručeno, využije svého práva a podá proti tomuto rozhodnutí rozklad předsedovi Úřadu.

Stanovisko ČMSS je neměnné. Z její strany nedocházelo k jakémukoliv protisoutěžnímu jednání. ČMSS vždy postupovala v souladu s právním řádem ČR.

Protisoutěžní jednání, dle tiskové zprávy, odůvodňuje ÚOHS nedovolenou výměnou statistických dat. Tato data o dosažených obchodních výsledcích byla přitom transparentně k dispozici v zájmu informovanosti veřejnosti, sdělovacích prostředků a státních orgánů. Zmíněnou činností nebyla dle názoru ČMSS v žádném případě narušena hospodářská soutěž.

Z tiskové informace ÚOHS vyplývá, že Úřad musel zastavit správní řízení ve věci možného porušení zákona v oblasti stanovování poplatků, protože dospěl k závěru, že účastníci řízení svým jednáním nenaplnili žádnou ze skutkových podstat narušení hospodářské soutěže.

ČMSS podá v řádném termínu rozklad k aktuálnímu rozhodnutí do rukou předsedy Úřadu. Zároveň potvrzuje svou připravenost, bude-li to třeba, čelit obvinění z protisoutěžního jednání odpovídajícími právními prostředky.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy