Další posilou pro GTS NOVERA jsou Telenor a Nextra

08.12.2005 | , GTS Novera
Tiskové zprávy


Telekomunikační skupina GTS Central Europe (GTS CE), jejíž součástí je i český celonárodní telekomunikační operátor GTS Novera, získala včera 100% podíl ve společnostech Telenor Networks a Nextra v České a Slovenské republice.  Smlouvy podléhají schválení antimonopolními úřady v obou zemích, ukončení transakcí se očekává na začátku roku 2006.

GTS Novera je vedoucím fixním operátorem pro firemní klientelu v České republice. Příjmy společnosti GTS CE, která novými akvizicemi pro Českou a Slovenskou republiku posiluje své postavení v regionu střední a východní Evropy, by se v roce 2005 měly pohybovat okolo 300 milionů eur.

Česká společnost Nextra (zal. r. 1998) je významným operátorem, který nabízí řadu vysoce kvalitních komunikačních služeb na bázi internetového protokolu, působí ve firemním i rezidentním sektoru. Telenor Networks pak poskytuje přístup k poslední míli pro další telekomunikační operátory.

„Koupě Telenoru a Nextry je dalším logickým krokem na cestě ke  konsolidaci českého telekomunikačního trhu,“ řekl ke včerejšímu podpisu smluv Milan Rusnák, generální ředitel společnosti GTS Novera. „Telenor a Nextra jsou  obrovským přínosem pro další rozvoj naší společnosti. Spolu s Contactelem, který jsme získali v minulém týdnu, nám pomohou dále rozvíjet služby pro všechny naše zákazníky,“ dodal Milan Rusnák

Společnost GTS Novera je celonárodní telekomunikační operátor. Vznikla v roce 2005 sloučením dvou vedoucích alternativních telekomunikačních operátorů, GTS CZECH a.s. a Aliatel a.s. GTS Novera poskytuje v garantované kvalitě komplexní portfolio hlasových, datových a internetových služeb. GTS Novera je členem silného mezinárodního telekomunikačního uskupení GTS CE Holdings. B.V., které je součástí mezinárodního finančního holdingu GML Limited. Společnost má v současné době cca 550 zaměstnanců.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy