České aerolinie zahajují letecké spojení z Prahy do Brna

08.12.2005 | , ČSA
Tiskové zprávy


České aerolinie zahajují 12. prosince provoz pravidelné letecké linky z Prahy do Brna a propojí tak druhé největší město republiky se svými destinacemi po celém světě. Lety z veletržního města bude ČSA zajišťovat v obou směrech dvakrát denně letouny ATR – 42 tak, aby mohli cestující využít nejlepší další navazující spoje z pražského letiště. ČSA předpokládají, že nejvíce budou novou linku využívat právě tranzitní cestující.

„Linka do Brna je připravena na míru především firmám, jejichž zaměstnanci s námi cestují po celém světě. Současně však může být díky častým zácpám a nehodám na dálnici D1 bezpečnou formou cestování i pro řadu lokálních cestujících,“ uvedl prezident ČSA Jaroslav Tvrdík.

Jedná se o logický krok, jak si zachovat přízeň současných klientů a dále podpořit věrnostní korporátní program OK Plus Corporate. „Sledujeme pochopitelně kroky konkurence ve vzduchu i na zemi, ale naše rozhodnutí o znovuobnovení této linky má více než regionální rozměr,“ dodal Tvrdík.

Linka do Brna se připojí k dalším krátkým linkám, které ČSA provozují například do Ostravy nebo na Slovensko (Bratislava, Sliač, Žilina, Košice) a které mají výrazný síťový efekt. Jejich přínos tak není možné kalkulovat čistě z prodaných letenek na této trati. Přímé výnosy z těchto linek jsou převyšovány příjmy z navazujících linek více než dvojnásobně.

Letenky do Brna a zpět lze již nyní rezervovat jak v obchodní síti prodejců ČSA, tak na internetu www.csa.cz. Cena letenky se bude pohybovat od 990 Kč bez poplatků. Z Brna se bude odlétat ráno v 5:30 hodin a odpoledne ve 14:30 hodin, z Prahy pak ve 12:30 hodin a 22:00 hodin, přičemž let potrvá 45 minut.

Autobusové spojení mezi Prahou a Brnem zůstává zachováno jako doplňková služba. ČSA nyní pracují na úpravě jízdního řádu tak, aby časy odjezdů autobusů pokrývaly návazné odletové vlny z pražského letiště v době, kdy není letecké spojení.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy