Skupina PPF uzavřela historickou dohodu o strategické spolupráci s čínskou společností Changhong Electric Co. Ltd z provincie Sichuan (Sečuan)

09.12.2005 | , PPF
Tiskové zprávy


Smyslem dohody o spolupráci mezi PPF a sečuánskou Changhong Electric Co. je vzájemná pomoc při mezinárodní expanzi.

Podle podmínek dohody společnost Changhong Electric založí nový výrobní závod ve střední Evropě, aby optimalizovala náklady na svoji expanzi na evropské trhy. Skupina PPF bude společnosti Changhong Electric nápomocna při jejím vstupu na evropský trh a založení výrobního závodu v České republice. Za tím to účelem, se společnosti Changhong Electric a PPF rozhodly vytvořit společnou firmu podle české legislativy s podíly ve výši 70 a 30 procent.

Podle podmínek této dohody rovněž vznikne v Číně nová společnost, která bude na čínském trhu nabízet spotřebitelům úvěry v obchodní síti. Tato společná firma, jejímž majoritním vlastníkem bude s 80 procenty PPF (zbylý podíl na základním jmění získá místní banka – 10 procent a společnost Changhong Electric – 10 procent), představuje strategický krok v plánech PPF na expanzi v oblasti spotřebitelského financování a retailového bankovnictví na Dalekém Východě. Všichni partneři se budou podílet na základním jmění nově vzniklé čínské společnosti ve výše zmíněné procentuální výši.

Jan Blaško, vedoucí reprezentační kanceláře PPF v Pekingu:
“Jsme přesvědčení, že Česká republika je skvělou volbou jako základna pro Changhong. Rádi spojíme síly s  Changhongem a staneme se spoluinvestorem.”

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy