Stavební spořitelny lákají mladé klienty

13.12.2005 | , VysokéŠkoly.cz
Studentské centrum


Máte dítě a chcete mu sjednat stavební spoření? Nyní je správná doba, abyste tak učinili... Stavební spořitelny nabízejí různé úlevy, pokud se rozhodnete využít zrovna jejich nabídky. Přečtěte si jaké!

Máte dítě a chcete mu sjednat stavební spoření? Nyní je správná doba, abyste tak učinili... Stavební spořitelny nabízejí různé úlevy, pokud se rozhodnete využít zrovna jejich nabídky. Přečtěte si jaké!

Konec roku je obdobím, kdy si lidé začínají ve zvýšené míře sjednávat různé finanční produkty. Jednou je to z důvodu daňové optimalizace, jindy jde zase o využití státních podpor. Finanční instituce v tomto období zažívají žně a je jen na nich, kolik budoucích klientů jsou schopni nalákat. Úkolem marketingového oddělení je vymyslet strategii, která přinese kýžené výsledky. Kromě klasických plošných reklam, které denně vídáme v televizi, novinách či létacích, se čím dál více soustřeďují na jednotlivé tržní segmenty. Všeobecně platí, že dobře mířená reklama přinese mnohem více ovoce než plošné reklamy.

Stavební spořitelny se také snaží segmentovat trh a oslovit tak skupinu lidí, která by mohla mít zájem o uzavření smlouvy s jejich institucí. Tento finanční produkt je na českém finančním trhu už dlouhou dobu a získal si značnou oblibu. V poslední době sice jeho sláva dost pokulhává, což je hlavně zapříčiněno příznivým vývojem kapitálového trhu, kdy mnohé jiné spořící produkty dosahují podstatně lepšího zhodnocení. Můžete sice namítnout, že základní funkcí stavebního spoření je zabezpečení bydlení, čehož pouze pomocí spoření dosáhneme za velice dlouhou dobu. K tomuto účelu slouží účelové úvěry stavebních spořitelen. Těmto úvěrům poslední dobou úspěšně konkurují další účelové úvěry na bydlení, a to úvěry hypoteční. Z důvodu stále nízkých úrokových sazeb vyhlašovaných Českou národní bankou si hypoteční banky mohou dovolit velice nízké úrokové sazby z úvěrů. Přesto je pravda, že stavební spoření má svoje místo na finančním trhu. Zejména zaujme konzervativnější klienty, kteří kvůli "pár procentům" nejsou ochotni riskovat a preferuji jistotu, kterou stavební spoření bezpochyby je.

Jak už jsem naznačila na začátku tohoto článku, spořitelny se chtějí soustředit na segment obyvatel, který by mohl znamenat další potenciální klienty. Jednou takovou skupinou jsou právě děti a mládež. Podívejme se proto na předvánoční nabídku jednotlivých stavebních spořitelen.

Hypo stavební spořitelna
Každý klient, který v době uzavření smlouvy zákonným zástupcem nedovršil plnoletosti, má možnost získat v rámci akční nabídky SSM (stavební spoření mladých) smlouvu v tarifu NADSTANDARD® variantě NS,NU-EU s cílovou částkou 250 000 Kč a více s poloviční úhradou za její uzavření.

Modrá pyramida stavební spořitelna
Při uzavření smlouvy o stavebním spoření s cílovou částkou min. 180 000 Kč, zaplacení poplatku za uzavření smlouvy a naspoření min. 3 měsíčních vkladů obdrží dítě ve věku do 18 let prémii ve výši 1 000 Kč. Při uzavření smlouvy o stavebním spoření s cílovou částkou min. 180 000 Kč, zaplacení poplatku za uzavření smlouvy a naspoření min. 3 měsíčních vkladů u dítěte ve věku 0 - 18 let a při současném uzavření smlouvy jednoho z jeho rodičů obdrží dítě prémii ve výši 2 000 Kč (pro smlouvu rodiče platí stejné podmínky jako pro dítě, tzn. cílová částka min. 180 000 Kč, zaplacení poplatku za uzavření smlouvy a naspoření min. 3 měsíčních vkladů)

Raiffeisen stavební spořitelna
Pokud klient uzavře smlouvu o stavebním spoření u Raiffeisen stavební spořitelny před dovršením 25 let, snižuje se vstupní poplatek jen na 0,85% z cílové částky.

Stavební spořitelna České spořitelny
Stavební spořitelna České spořitelny nabízí od 8. 11. 2005 do konce roku finanční prémii ke smlouvě o stavebním spoření. Výše této prémie se odvíjí od cílové částky a také od věku klienta. Stačí uzavřít smlouvu a naspořit do konce roku 2005 minimální výši povinného vkladu. Nejvyšší odměnu, tj. max. 3000 korun, získají novorozenci narození v letošním roce.

Wüstenrot
Wüstenrot stavební spořitelna nabízí pro děti do 15 let stavební spoření Kamarád s cílovou částkou 150 000 Kč. Pokud bude součet všech vkladů na této smlouvě k 31. 12. 2005 minimálně 1 500 Kč, nebude vám účtována úhrada poplatku za uzavření smlouvy.

Odměna pro každého
Pokud vás zaujala nabídka některé z uvedených stavebních spořitelen, nabízíme vám možnost on-line sjednání v Prodejním centru serveru Finance.cz, které najdete zde. Uzavřením smlouvy získáte nejen výše uvedené výhody, ale také odměnu, jejíž výše závisí na zvolené stavební spořitelně a cílové částce (pohybuje se od 300 do 600 Kč).


Autorka: Nadja Fehimovič, Finance.cz.

Materiál byl převzat ze zpravodajského a informačního serveru VYSOKESKOLY.CZ.

Autor článku