Partneři veletrhu URBIS INVEST 2006

13.12.2005 | , Stavební veletrhy Brno
Tiskové zprávy


Mezi hlavní komerční partnery veletrhu URBIS INVEST 2006, který se uskuteční ve dnech 25. až 29. dubna 2006 na brněnském výstavišti, patří trio společností Squire, Sanders & Dempsey, v. o. s., Cushman & Wakefield Healey & Baker a ING Real Estate Development Česká republika. Všechny mají dlouhodobé a nadnárodní zkušenosti v municipální oblasti a jsou tak velkým přínosem pro návštěvníky nového veletrhu. Svými jmény navíc budou garantovat část doprovodného programu.  

Ve spolupráci s Veletrhy Brno budou tyto tři společnosti připravovat také odbornou část doprovodného programu veletrhu URBIS INVEST ve formě odborné diskuse na téma: multifunkční městská centra – obchod, administrativa, kultura a PPP – příležitosti a jejich realizace.

„Jak pro návštěvníky, tak pro vystavovatele je to ideální příležitost získat nejaktuálnější problémy z praxe v celoevropském měřítku,“ upřesňuje Martina Bajerová, manažerka PR a reklamy Stavebních veletrhů Brno a URBIS INVEST.

„Obrovská poptávka finančních investorů, především zahraničních, o dobré retailové produkty na trhu developmentu (velká obchodní centra) v nedávné době obrovsky zvýšila ceny těchto produktů a snížila tzv. Yieldy (tedy úrokovou sazbu výnosnosti) a to téměř na úroveň západního trhu. To má ten efekt, že dnešní developeři se nadále pokoušejí o rozvoj retailových produktů a po celé zemi nám rostou obchodní centra jako houby po dešti. Je jasné, že přežijí jen centra, která budou svým návštěvníkům nabízet nějakou další "přidanou" hodnotu – například zábavu a sport. Proto vidíme budoucnost právě v tzv. Multifunkčních centrech, které dokážou kombinovat komerční aktivity s kulturními (kina a divadla) a sportovními (od bowlingu, přes squash až po plavecké bazény). Snad i odpůrci "komerce" přiznají, že toto může být cesta, jak usměrnit české zákazníky od "nákupních" víkendů také ke "kulturním víkendům". Proto chceme návštěvníky brněnských Stavebních veletrhů seznámit blíže s touto problematikou,“ dále upřesňuje pan Radek Janeček, partner advokátní kanceláře Squire Sanders, specialista na nemovitostní projekty a jeden z účastníků připravované diskuze v rámci doprovodného programu.

Dalším významným doprovodným programem bude i diskuse na téma PPP. Využití projektů PPP, tedy spolupráce veřejného a soukromého sektoru ("public private partnership") při zajišťování dlouhodobého poskytování veřejných služeb se sdílením nebo převodem rizik na soukromý sektor je intenzivně diskutovaným tématem nejen v České republice, ale ve všech zemích, které řeší vztah mezi rostoucími nároky na kvalitu veřejných služeb a investičními omezeními veřejného sektoru. „Kombinace domácí nové právní úpravy a pilotních projektů ve stadiu ověřování jejich proveditelnosti vytváří bezpochyby četná úskalí. Jejich poznání a pochopení je však předpokladem kvalifikovaného rozhodnutí,“ upřesňuje Petr Slach, partner advokátní kanceláře Squire Sanders, který se zaměřuje na problematiku veřejných zakázek, koncesí a PPP a jenž je rovněž jedním z účastníků připravované diskuze v rámci doprovodného programu.
 
Advokátní kancelář Squire, Sanders & Dempsey, v. o. s., poskytuje globální právní servis v celkem 31 pobočkách na celém světě s více než 800 právníky. V České republice je společnost od roku 1991 a do současné doby již stihla získat ocenění „Client Choice Award 2005“ od The International Law Office. Celkem 20 právníků se zaměřuje především na právní poradenství týkající se nemovitostí, financování, fúzí a akvizic, arbitráže, převodů majetku státu a obcí na jiné osoby (privatizace) a veřejných zakázek. Kancelář má mimo jiné také bohaté zkušenosti PPP v Evropě, USA a jiných částech světa, v USA se pravidelně každým rokem řadí mezi prvních pět advokátních kanceláří v oblasti financování měst, obcí, veřejnoprávních subjektů a projektů v oblasti infrastruktury.

Dalším partnerem se stal Cushman & Wakefield Healey & Baker – poradenská firma v oblasti nemovitostí (investice, pronájem, konzultace v oblasti výstavby, průzkum trhu, oceňování, správa nemovitostí), působící v Evropě, na Blízkém východě a v Africe jako divize společnosti Cushman & Wakefield – světově největší poradenské firmy vlastněné soukromým kapitálem. Společnost Cushman & Wakefield byla založena v roce 1917, dnes jí patří 175 kanceláří v 50 zemích světa a celosvětově dává práci více jak 11 tisícům talentovaných odborníků. Majitelům nemovitostí, nájemcům a investorům přináší komplexní řešení ve formě nabídky poradenství, realizace a řízení v průběhu celého procesu nakládání s nemovitostmi. Tato řešení zahrnují pomoc klientům při koupi, prodeji, financování, pronájmu a řízení nemovitého majetku. Firma poskytuje také servis v oblasti oceňování, strategického plánování a průzkumu, analýzy portfolia, výběr pozemků, asistenci při umisťování požadavků na prostory a řadu dalších konzultačních služeb. Na český trh vstoupila v roce 1993 a dnes ve své pražské pobočce zaměstnává 64 lidí.

Třetím z partnerů bude ING Real Estate Development Česká republika – mezinárodní realitní společnost, která se zabývá správou, rozvojem a financováním investic do nemovitostí. Společnost je jednou ze tří největších realitních firem na světě a působí ve čtrnácti zemích Evropy, Ameriky, Austrálie a Asie. ING Real Estate je součástí skupiny ING Group, globální finanční instituce nizozemského původu, která nabízí bankovní a pojišťovací služby a služby správy aktiv. Skupina ING Group má cca 113 000 zaměstnanců ve více než 50 zemích světa. ING Real Estate Development působí v České republice na trhu s nemovitostmi již 15 let. Jedná se o developerskou společnost zabývající se rozvojem komerčních a rezidenčních nemovitostí. Projekty společnosti se vyznačují vynikající kvalitou a zajímavou architekturou, která respektuje charakter, historickou hodnotu a specifika každé lokality. Mezi realizované projekty patří, mimo jiné, Tančící dům v Praze 2 či Zlatý Anděl v Praze na Smíchově.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy