Zájem o International Destination EXPO v Praze je obrovský

13.12.2005 | , MMR
Tiskové zprávy


Pražského International Destination EXPO se zúčastní minimálně 1.200 představitelů z členských agentur ASTA. Největší světová asociace cestovních kanceláří ASTA se rozhodla pro novou formu setkání svých členů. Praha byla vybrána jako první hostitel. Akce se uskuteční v Praze 21. až 26. března 2006.

„Podle ohlasu podobných akcí v jiných zemích bude mít IDE vliv na meziroční zvýšení cestovního ruchu do ČR. Očekáváme nárůst o 20 %, možná i více. Dlouhé a intenzivní přípravy se chýlí ke konci a já jsem velmi rád, že se nám daří plnit náročné cíle, které jsme si předsevzali. Prošli jsme pečlivým výběrem spoluorganizátorů a dodavatelů, kteří se o hosty budou zodpovědně a s nejvyšším zájmem starat. Důkladně vybíráme místa, s nimiž je seznámíme, abychom jim poskytli možnost poznat Prahu a Českou republiku v její nevětší a nejpoutavější rozmanitosti,“ uvedl dnes na tiskové konferenci Radko Martínek, ministr pro místní rozvoj.

Zvýšený zájem o Českou republiku potvrdil i 75. světový kongres ASTA v Montrealu, který se konal počátkem listopadu 2005. Expozici České republiky a její seminář navštívilo 5x více zájemců než akce jiných zemí.

„Vyznění galavečera České republiky a dalších akcí v Montrealu umocnila návštěva ministra Radko Martínka, hejtmanů Jihočeského a Karlovarského kraje Jana Zahradníka a Josefa Pavla, stejně jako významná prezentace dalších regionů České republiky,“ řekl Rostislav Vondruška, ředitel Czech Tourismu.

Na čtyřdenní jednání cestovních kanceláří v Praze naváže zhruba dvacet následných poznávacích výletů na trasách do regionů ČR. Organizují se jako několikadenní tématické zájezdy do hlavních turisticky atraktivních oblastí a představí hlavní poklady, kterými Česká republika láká. Už teď jsou nejpřitažlivější zájezdy přibližující českou historii, kulturní a přírodní památky. Nejvíc zájmu budí k dnešnímu dni společný středoevropský projekt zájezdu  Praha-Vídeň-Budapešť.   

„Praha se zdá být na IDE dobře připravena. Podobně se lze vyjádřit o její hotelových a gastronomických kapacitách,“ řekla Liz Culkin, viceprezicentka ASTA. „Naše hlavní pozornost se v současnosti zaměřuje na přípravy akce. Jako největší světová asociace cestovních kanceláří ASTA přivedeme do Prahy elitu cestovních kanceláří, aby se seznámily s nabídkou České republiky a středoevropského regionu. Získají tak certifikát ASTA pro provozování turistických služeb v regionu,“ řekla Liz Culkin.

Zájemci o účast na IDE ASTA Praha 2006 mají dvě možnosti, jak se zúčastnit akce. První vede přes registraci jako účastníka (pouze členové ASTA). Druhá znamená vystavovat v sídle konání akce – v pražském KCP, kde je 4.000 m2 výstavní plochy. Na 1.000 m2 se v samostatných expozicích představí kraje České republiky. Českou účast koordinuje agentura Czech Tourism (Michaela Rogers). Prostřednictvím Czech Tourism se české subjekty mohou zaregistrovat zjednodušeným způsobem.

Přípravy na první ročník International Destination Expo v Praze v těchto dnech kontroluje delegace ASTA vedená viceprezidentkou ASTA Liz Culkin.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy