Strana zelených jde do voleb s novým logem

14.12.2005 | , Strana zelených
Tiskové zprávy


Strana zelených vstoupí do volební kampaně s novým vizuálním stylem, který se opírá o modernizovaný tradiční znak Zelených, čtyřlístek. Autorem nového vizuálního stylu Zelených je akad. malíř František Štorm, vedoucí ateliéru písma a typografie VŠUP. Jednoduchý a zapamatovatelný znak a jeho zelená barva budou základem vizuální prezentace Strany zelených v nadcházejících volbách do PSP ČR.

Zelení představili také první čtveřici kandidátů na volební lídry pro krajské kandidátky v Praze, Ústeckém, Jihočeském a Libereckém kraji. Do volebního souboje s předsedou ODS Topolánkem a ministry Rathem a Svobodou v Praze půjde předseda Strany zelených Martin Bursík - bývalý ministr životního prostředí Tošovského vlády a opoziční zastupitel hl. m. Prahy. Na pozici lídra kandidátky Zelených v Jihočeském kraji proti ministru Jandákovi, předsedovi KDU-ČSL Kalouskovi a senátoru Zajíčkovi kandiduje místopředsedkyně strany Dana Kuchtová. Na pozici lídra ústecké kandidátky Zelených proti předsedovi vlády Paroubkovi a primátoru Ústí nad Labem Gandalovičovi půjde ředitel Podkrušnohorského zooparku Přemysl Rabas. V Libereckém kraji usiluje o vedení kandidátky Petr Pávek, starosta obce Jindřichovice pod Smrkem a čerstvý člen Strany zelených.

„Strana zelených prošla během necelých tří měsíců dynamickými změnami. Zelení jsou jednotní a profesionalizovali svoji práci. Oficiální volební kampaň zahájíme v polovině ledna. Pro tradiční voliče Zelených i voliče, kteří si nemohou mezi stávající politickou nabídkou vybrat, připravujeme překvapení, kterým představíme naše volební priority. Kampaň povedeme věcně, vtipně a moderně. Jsme připraveni vstoupit do první ligy politiky“, řekl předseda Zelených Martin Bursík.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy