Kasolvenzia Česká Republika, s.r.o. se stává přímou součástí mezinárodního holdingu EOS

15.12.2005 | , EOS KSI
Tiskové zprávy


Společnost Kasolvenzia Česká Republika, s.r.o. patří na přední místo mezi odborníky v oblasti managementu pohledávek. Na českém finančním trhu působí již bezmála devět let, od roku 1997. Od 1.1.2006 se společnost stává přímou součástí mezinárodního holdingu EOS, celosvětové skupiny 20 společností poskytujících finanční služby v 17 zemích světa. Souběžně s tím se přejmenuje na EOS KSI Česká republika, s.r.o. a také změní své logo. Přímé začlenění společnosti do mezinárodního holdingu umožní lepší využití mezinárodního know-how a umožní další upevnění pozice společnosti na českém trhu.

Společnost Kasolvenzia Česká Republika, s.r.o. řeší situace, kdy dlužník nemůže dostát svým závazkům vůči obchodním partnerům. Mezi její klienty patří renomované české na mezinárodní společnosti z nejrůznějších oblastí, jako je bankovnictví a pojišťovnictví, leasing, obchodní činnost, maloobchodní podnikání, telekomunikace a jiná odvětví hospodářství. Situace, kdy dlužník není schopen dostát svým závazkům je nepříjemná pro něj, ale především pro jeho věřitele. Nezaplacené a neinkasovatelné pohledávky jsou drahé, mají vliv na cash flow, konkurenceschopnost, a tím i na provozní výsledky společnosti.

Z pohledu dlužníka i věřitele je přirozeně ideální se do takovéto situace nedostat. Proto je důležité učinit všechny kroky, které vznik tohoto stavu minimalizují. Pro firmu to znamená, že se díky inteligentní správě pohledávek vyhne případům jejich vymáhání. Je to prokazatelně účinný nástroj, přesto působí na českém trhu stále velký počet společností, které nevyužívají možnosti nechat si efektivně spravovat své pohledávky. Přitom cílené na účinné řízení správy pohledávek přináší zlepšení provozních výsledků. Zkušenosti v oblasti vztahů mezi podniky, i ve vztahu podnik – zákazník, hovoří ve prospěch takové spolupráce. V B2B sektoru dosahuje Kasolvenzia Česká Republika, s.r.o. úspěšnosti přes 70%.

Do portfolia služeb Kasolvenzia Česká Republika, s.r.o. patří mj. mimosoudní
a soudní vymáhání pohledávek. Zahájení spolupráce předchází detailní analýza cílů a záměrů klienta. Ze spolupráce s Kasolvenzia Česká republika, s.r.o. plynou pro věřitele jasné na měřitelné výhody např. v oblasti minimalizace platebních deficitů, snížení ztráty z nedobytných pohledávek (spojené se snížením finančních
a mzdových nákladů) a zlepšení cash flow.

Společnost Kasolvenzia Česká Republika, s.r.o. poskytuje i služby v oblasti poradenství. Tyto služby jsou zaměřené na oblasti prevence vzniku pohledávek, zlepšení interních postupů pro jejich inkasování, efektivnějšího postupu při monitorování a inkasování, přechodu z mimosoudního k soudnímu vymáhání pohledávek, zajišťuje zpracování hospodářských informací o obchodních partnerech v tuzemsku i v zahraničí podle kritérií klienta, nabízí možnost sestavení týmu inkasních specialistů přímo na míru, on-line monitoring umožňující kdykoli zjistit stav pohledávek, případně zabezpečí školení zaměstnanců v oblastech metod vyjednávání, psychologie dlužníka, telefonické komunikace a práva. Všechny služby zajišťované společností Kasolvenzia Česká Republika, s.r.o. jsou poskytovány za maximálního zajištění ochrany osobních údajů.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy