Často kladené otázky

15.12.2005 | , EOS KSI
Tiskové zprávy


Společnost Kasolvenzia Česká republika, s.r.o. patří na přední místo mezi odborníky v oblasti managementu pohledávek. Poskytuje nejrůznější služby v oblasti správy financí, jako je poradenství (zaměřené na oblasti prevence vzniku pohledávek, zlepšení interních postupů pro jejich inkasování, efektivnějšího postupu při monitorování a inkasování, přechodu z mimosoudního k soudnímu vymáhání pohledávek), zajišťuje zpracování hospodářských informací o obchodních partnerech v tuzemsku i v zahraničí podle kritérií klienta, nabízí možnost sestavení týmu inkasních specialistů přímo na míru, on-line monitoring umožňující kdykoli zjistit stav pohledávek, případně zabezpečí školení zaměstnanců v oblastech metod vyjednávání, psychologie dlužníka, telefonické komunikace a práva.

Jak dlouho působí společnost Kasolvenzia Česká republika, s.r.o. na českém trhu?

Společnost Kasolvenzia Česká republika, s.r.o. působí na českém finančním trhu již od roku 1997.

Jaký je nový název společnosti Kasolvenzia Česká republika, s.r.o.?

Společnost Kasolvenzia Česká republika, s.r.o. změní svůj název na EOS KSI Česká republika, s.r.o.

Co se ještě, kromě názvu společnosti Kasolvenzia Česká republika, s.r.o., změní?

Kromě změny názvu z Kasolvenzia Česká republika, s.r.o. na EOS KSI Česká republika, s.r.o. dojde také ke změně loga společnosti. EOS KSI Česká republika, s.r.o. chce poskytovat lepší a kvalitnější služby a více se prezentovat na veřejnosti.

Co přinese změna názvu společnosti Kasolvenzia Česká republika, s.r.o. na EOS KSI Česká republika, s.r.o. klientům?

Klienti EOS KSI Česká republika, s.r.o. budou moci využít ještě lepších služeb společnosti v oblasti profesionálního managementu pohledávek, protože EOS KSI Česká republika, s.r.o. se stane přímou součástí mezinárodního holdingu EOS, který jí zajistí lepší využití mezinárodního know-how a umožní další upevnění pozice na českém trhu.

Jaká je cena za služby Kasolvenzia Česká Republika, s.r.o. ?

Cena za služby Kasolvenzia Česká Republika, s.r.o. se odvíjí od stáří, výše pohledávek na rozsahu poskytovaných služeb. Pro každého klienta vytváří společnost Kasolvenzia Česká republika, s.r.o. podmínky šité na míru.

Jak vypadá proces komunikace s klientem?

Komunikace s klientem začíná zjištěním potřeb a situace klienta, na kterou navazuje nabídka služeb. Po podepsání mandátní smlouvy dojde k předání případů, jejichž správa je směrem ke klientovi komunikována prostřednictvím pravidelných reportů
o aktuálním stavu. Po skončení případu následuje jeho zhodnocení a závěrečná zpráva.

Jak vypadá proces komunikace s dlužníkem?

Při správě pohledávky dojde v první řadě k tomu, že dlužníkovi je oznámena tato skutečnost písemnou formou. Poté následují pravidelné písemné upomínky
a telefonické urgence. Pokud nevedou tyto kroky k tomu, že neplatící zákazník se stane platícím zákazníkem, následují osobní návštěvy. Soudní vymáhání pak představuje další krok, přičemž exekuce majetku je jednou z alternativ řešení případu.

Kolik je neplatících zákazníků?

Společnost Kasolvenzia Česká republika, s.r.o. se stará o desítky tisíc neplatících zákazníků. V České republice jsou evidovány stovky tisíc neplatících zákazníků.

Jaký je počet společností, který využívají služeb společnosti Kasolvenzia Česká republika, s.r.o?

V současné době obsahuje portfolio klientů několik stovek, mezi nejdůležitější patří několik desítek hlavně v oblasti bankovnictví, telekomunikací, leasingu
a spotřebitelských úvěrů.

Jaká je úspěšnost vymáhání pohledávek?

Procentuální úspěšnost se pohybuje od procent po 100% úspěšnost vymáhání. Úspěšnost vymáhaní je individuální, liší se v závislosti od věku a výše pohledávky, dosahuje až 100%, ale to pouze výjimečně.


Jaká je celková výše pohledávek spravovaných společností Kasolvenzia Česká republika, s.r.o.?

V současné se jedná přibližně o 1,5 MLD Kč.

Jaké je celkové zadlužení domácností v ČR?

Celková zadluženost domácností v České republice je přibližně 400 MLD Kč.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy