ČSOB dokončila akvizici Hornického penzijního fondu Ostrava

16.12.2005 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Skupina ČSOB se rozšířila o dalšího člena, když završila akvizici Hornického penzijního fondu Ostrava, patřícího dosud do skupiny OKD, jednoho z největších zaměstnavatelů Moravskoslezského kraje. Akvizicí fondu tak dochází k dalšímu posílení postavení Skupiny ČSOB na trhu s penzijním připojištěním. ČSOB zvítězila ve výběrovém řízení v konkurenci předních hráčů na tuzemském trhu penzijního připojištění.

Hornický penzijní fond obsluhuje v současné době více než 19 tisíc klientů a spravuje zhruba miliardu jejich úspor. Fond bude zatím působit po boku svých větších sourozenců ve skupině, tj. ČSOB PF Stability (s 326 tis. klienty) a ČSOB PF Progres (s 65 tis. klienty). Skupina ČSOB se posunula na čtvrté místo na trhu penzijního připojištění co do počtu obsluhovaných klientů (viz níže uvedený přehled).


„Naším záměrem je v budoucích několika měsících sloučit nový fond s penzijním fondem Progres. Díky tomu dosáhneme další zvýšení efektivity a úspor z rozsahu, což by měli v konečném důsledku pocítit především naši klienti,“ řekl Petr Beneš, který má na starosti řízení ČSOB penzijních fondů a dodal „S ohledem na vývoj ekonomiky, růst bohatství obyvatel a plánovanou penzijní reformu, považujeme trh v oblasti penzijního připojištění za vysoce perspektivní a nadále hledáme možnosti k expanzi“.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy