Letuška získala ocenění Internet Effectiveness Awards

19.12.2005 | , Asiana
Tiskové zprávy


Společnost Economia OnLine vyhlásila, v rámci soutěže Internet Effectiveness Awards 2005, vítěze v kategorii Cestovní ruch. Stal se jím systém určený pro on-line vyhledání, rezervace a prodej letenek LETUSKA.CZ společnosti ASIANA Global Travel Service.  

Oficiální odůvodnění odborné poroty: LETUSKA.CZ je nejenom uživatelsky přátelská internetová B2C prezentace, ale také dobře propracovaný B2B obchodní systém. Nabízí partnerům různé úrovně spolupráce včetně plné integrace do jejich vlastního prostředí.


Společnost ASIANA – průkopník nejnovějších informačních technologií v českém cestovním ruchu a jedna z nejrychleji se rozvíjejících technologických společností ve střední Evropě – se v roce 2001 rozhodla využít svého špičkového technologického zázemí a mnohaletých zkušeností svých pracovníků k vytvoření systému LETUSKA.CZ, určeného pro on-line vyhledání, rezervace a prodej letenek. Nástroj LETUSKA.CZ byl jako první v ČR oficiálně certifikován globálním distribučním systémem Amadeus a získal prestižní certifikáty Amadeus Compliant a Amadeus E-Power. Na rozdíl od podobných projektů v ČR a ve světě Letuška poskytuje řadu inovačních technologických řešení a unikátních funkcí. Mezi její nejvýznamnější silné stránky patří vysoký stupeň modularity díky schopnosti komunikace systému v jazyce XML, mimořádně intuitivní uživatelské rozhraní a celá řada jedinečných funkcí, např. až pět způsobů vyhledání letenky podle určitého hlavního kritéria, možnost zadávání vlastních zastávek na cestě a možnost rezervace konkrétního místa v letadle. Další předností systému LETUSKA.CZ je mimořádná efektivnost: poměr příchozích návštěvníků ke skutečným  rezervacím na Letušce je cca 20x nižší než na renomovaných zahraničních rezervačních portálech. Tohoto výsledku bylo dosaženo neustálým zefektivňováním rezervačního procesu, kdy je snahou  vždy nabídnout zákazníkovi optimální letecké spojení mezi zvolenými destinacemi. LETUSKA.CZ je 24 hodin denně napojena do globálního distribučního systému Amadeus (centralizována databáze leteckých společností), který ji nepřetržitě zásobuje aktuálními daty o vypsaných tarifech a dostupných letech více než 750 leteckých dopravců, čímž pokrývá přes 95 % všech civilních letů na Zemi.

LETUSKA.CZ je komplexní systém, který obsahuje řešení šitá na míru pro všechny subjekty, které se vyskytují na trhu s letenkami: pro koncové zákazníky (cestující), cestovní kanceláře a agentury, firmy a instituce. Mezi nevýznamnější on-line partnery Letušky patří např. Seznam.cz, UPC Česká republika, AliaWeb. V současné době má LETUSKA.CZ přes 1700 on-line provizních prodejců.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy