OKD schválilo záměr rozdělení

20.12.2005 | , RPG
Tiskové zprávy


Představenstvo společnosti OKD, a. s., přijalo dnes záměr rozdělení společnosti. Tento krok představuje vstup do další fáze procesu restrukturalizace, jenž byl zahájen v červnu 2005.

Cílem procesu je zavedení takového modelu fungování skupiny OKD, který bude lépe vyhovovat potřebám operativního řízení a zároveň bude jednodušší, přehlednější, méně nákladný a v konečném důsledku transparentnější jak pro vlastníky, tak pro obchodní partnery společností skupiny.

„Po úspěšné etapě koncentrace vlastnictví, která byla završena fúzí několika společností do OKD, je nyní možné efektivně rozčlenit veškerá aktiva do segmentů, na které se skupina RPG hodlá v budoucnosti zaměřit,“ komentuje rozhodnutí Josef Goj, předseda představenstva společnosti OKD. Veškeré činnosti, které přímo souvisejí s těžební činností, budou soustředěny v budoucí divizi OKD Mining. Ostatní aktiva budou umístěna mimo těžební divizi do samostatných právních subjektů. Jde například o dopravu, energetiku či o nemovitostní aktiva a jejich správu. Všechny společnosti, jež vzniknou jako výsledek rozdělení, budou nadále řízeny investiční skupinou RPG Industries. 

Konečným cílem projektu rozdělení je racionalizace řízení všech ovládaných společností, co nejvyšší kvalita poskytovaných služeb a také optimální využití všech možností růstu v jednotlivých oborech podnikání, jimž se společnosti ve skupině OKD věnují. Realizace záměru je podmíněna úspěšným dokončením řady právních a administrativních kroků a dokončení celého procesu se předpokládá do konce prvního pololetí roku 2006.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy