KB nabízí výhodnější platby do zahraničí až do výše 50 000 EUR

20.12.2005 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Počet zahraničních plateb prováděných prostřednictvím KB v letošním roce narostl o více než 16 procent. Z celkového objemu těchto plateb tvoří přes 50% procent přeshraniční platby v rámci Evropského hospodářského prostoru (EHP) v podobě cenově zvýhodněné KB EuroPlatby. Od 1. února 2006 zvyšuje KB limit pro tyto platby ze současných 12 500 euro na částku 50 tisíc euro při zachování výhodné ceny.

„Tento krok výrazně zlevní převody větších částek v rámci europrostoru a účinně sníží náklady klientů spojené se zahraničním obchodem v rámci EU,“ vysvětlil Filip Kotora, vedoucí Segmentu - střední podniky a municipality.

Pro více než 80% plateb do zahraničí využívají klienti KB služeb přímého bankovnictví, které nabízí snadný a rychlý způsob jejich provádění.
 
Výrazně levnější zahraniční platební styk v rámci EHP prostřednictvím KB EuroPlatby nabízí Komerční banka již od ledna 2005. KB EuroPlatba je zahraniční platba v částce do 12 500 euro, provedená v měně EUR, splňující několik standardních parametrů (poplatek SHARE – odesílatel hradí poplatky na své straně a příjemce hradí ostatní poplatky, IBAN – mezinárodně standardizovaná forma čísla účtu, BIC – Swiftový kód banky příjemce).

Jednotná sazba za KB EuroPlatbu činí 225 Kč, a to jak pro platby přijaté ze zemí EHP, tak pro úhrady do EHP odeslané. Tato jednotná sazba platí pro všechny segmenty klientů, včetně podnikatelů a firem. 

„Firmy obchodující se zahraničím tvoří páteř české ekonomiky a významně přispívají k dynamice růstu českého HDP. Podpora klientů při rozvoji zahraničního obchodu je jednou z priorit Komerční banky. Speciální pozornost věnuje KB klientům obchodujícím s členskými státy EU. Zvýhodněná EuroPlatba pomáhá odbourávat bariéry pro obchod v rámci EU a posiluje tak konkurenceschopnost našich klientů,“ dodal Filip Kotora.

KB je tradičně silným a spolehlivým partnerem v oblasti platebního styku a v nabídce těchto služeb patří k nejsilnějším hráčům na trhu, klientům garantuje zpracování plateb mezi dvěma účty vedenými v KB během jediného dne. Kvalitní platební styk KB umožňuje klientům velmi rychlé zpracování plateb i v rámci mezibankovního platebního styku, kdy KB nabízí jedny z nejkratších lhůt zpracování na trhu.

 

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy