Klienti ČSOB stále častěji používají své platební karty v obchodech

20.12.2005 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Klienti ČSOB začínají stále více používat své platební karty v obchodech. Přestože stále ještě počet výběrů z bankomatů převyšuje počet transakcí uskutečněných v obchodech, jejich poměr je v současnosti menší než 3:2. Jen během listopadu učinili klienti ČSOB platebními kartami u obchodníků 1 260 927 transakcí v celkovém objemu přesahujícím 1,4 mld. Kč, což představuje meziroční nárůst počtu transakcí o 24,2 %.

Klienti ČSOB tedy postupně přicházejí na to, že platit prostřednictvím karty v obchodech je mnohem výhodnější než ji používat k výběrům z bankomatů. „ČSOB má v současné době více než 1,6 mil. vydaných platebních karet a dalo by se říci, že více než 600 tisíc klientů využívá své platební karty pravidelně každý měsíc pro placení u obchodníků.“ uvedl Miroslav Immer, manažer útvaru Vydávání platebních karet.

Přijímání platebních karet v obchodech se dnes stalo již téměř samozřejmostí a platební karty přijímají již i menší obchodníci. Proč toho tedy nevyužít, obzvláště když platba v obchodě prostřednictvím karty je zdarma? Placení kartou v obchodech je rychlé, pohodlné a bezpečné přinejmenším stejně jako hotovost.

„Očekáváme, že poměr výběrů z bankomatů a plateb u obchodníků se bude stále více vyrovnávat. Ještě větší zvyšování míry plateb prostřednictvím karet v obchodech očekáváme v druhém pololetí 2006, kdy se ČSOB a Poštovní spořitelna připravuje pro své klienty zavést Cashback, což je služba, která umožňuje výběr hotovosti přímo v obchodě současně při platbě za zboží,“ dodal Immer.

Stále větší oblibě se rovněž těší nákupy přes internet, při kterých je při platbě využívána platební karta. S rostoucím počtem internetových obchodníků, kteří využívají bezpečnostních technologií 3D-Secure (společnosti VISA) a SecureCode (společnosti MasterCard), je nakupování na internetu mnohem bezpečnější než dříve a nehrozí jakékoliv zneužití dat nebo vykradení účtu.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy