Novým členem vedení RPG Industries bude Jan Žižka

20.12.2005 | , RPG
Tiskové zprávy


O další posilu se rozrůstá vedení mezinárodní investiční a průmyslové skupiny RPG Industries. Finančním ředitelem celé společnosti bude od počátku února Jan Žižka, který doposud působil ve vedení firmy Mondi Packaging Paper. Ve funkci CFO tak Žižka v RPG doplní manažerský tým Tomáše Šabatky.

“S příchodem Jana Žižky se budeme moci výrazněji zaměřit na kontrolu klíčových parametrů produktových procesů a zavedení systematických analýz,” uvádí generální ředitel skupiny Tomáš Šabatka. Zaměřit by se podle něj dále měli i na navžení optimálních  programů na zvýšení ziskovosti ve skupině RPG, zejména v jejích těžebních částech.

“Nabídku z RPG jsem přijal, protože šlo o významnou výzvu a možnost pracovat v jedné z největších českých společností, podílet se na její integraci do mezinárodního prostředí i zvyšování tržní hodnoty,” uvádí Žižka. Oceňuje také příležitost seznámit se s novým odvětvím a přitom v plné šíři uplatnit zkušenosti, které nasbíral v průběhu devíti let prací v managementu nadnárodní papírenské společnosti.

Jan Žižka přichází do RPG Industries po sedmi letech strávených ve funkci finančního ředitele společnosti Mondi Packaging Paper, kde byl od roku 2004 zároveň členem představenstva. Stejnou funkci zastával i v další dceřiné společnosti Mondi Packaging s názvem Sepap Sack, kde působil zhruba dva roky. Kariéru finančního ředitele však zahájil již v roce 1990 ve firmě BASK.
Kromě Vysoké školy ekonomické v Praze absolvoval Žižka mnoho odborných stáží a kurzů. Tituly z navazujících studií financí si přivezl například z Bruselu či Lausanne.

Žižka (*1963) je ženatý, má šestnáctiletou dceru a desetiletého syna. Volné chvíle tráví zejména sportem, který je pro něj nejen radostí, ale v poslední době i nutnou podmínkou pro udržení jak fyzické tak psychické kondice.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy