Společnost DHL kupuje nejvýznamnějšího domácího expresního přepravce v České republice

21.12.2005 | , DHL
Tiskové zprávy


Společnost DHL, světová jednička na trhu expresní přepravy a logistiky, která je dceřinou společností Deutsche Post World Net (DPWN), se dohodla na koupi 100 % obchodního podílu společnosti  PPL CZ s.r.o.

Společnost PPL, sídlící v Praze, je nejvýznamnější soukromou českou společností, která se zabývá domácí expresní přepravou balíků a která se zaměřuje především na zákazníky z oblasti IT, farmaceutického a elektronického průmyslu. Společnost PPL disponuje více než 450 vozidly a 11 depy po celém území České republiky. Akvizicí této společnosti sleduje DPWN dva strategické cíle: prvním je rozšíření aktivit na území střední a východní Evropy a tím druhým je spojení silného postavení DHL na mezinárodním poli s významným domácím přepravním trhem.

Společnosti DHL v České republice dlouhodobě patří vedoucí postavení nejvýznamnějšího mezinárodního expresního přepravce balíků.

Střední a východní Evropa představuje díky dynamickému růstu HDP atraktivní region pro klíčová odvětví. Mezi těmito rychle se rozvíjejícími trhy vyčnívá Česká republika díky své ideální poloze. Jako soused Německa má s touto zemí rostoucí obchodní bilanci, a tudíž výborně zapadá do strategie DPWN. Ta plánuje zákazníkům nabízet rozšířený sortiment služeb, na který jsou zvyklí v jiných částech Evropy.

Peter Kruse, člen představenstva Deutsche Post World Net zodpovědný za DHL Express Europe, řekl: “Silná pozice PPL na českém trhu dobře doplňuje naše vedoucí postavení na trhu mezinárodním. Tato transakce představuje také důležitý strategický krok při rozšiřování našich činností na slibně se rozvíjejících středoevropských trzích.”

Ing. Pavel Horák, jednatel společnosti PPL, k akvizici uvedl: “Společnost PPL je na českém trhu úspěšná proto, že svým zákazníkům nabízí spolehlivé a kvalitní služby   za příznivé ceny. Naši zákazníci mohou těchto našich předností využívat i nadále. Díky tomu, že jsme se nyní stali součástí DHL, navíc získají možnost využívat i předností mezinárodní přepravní sítě této společnosti.”

Akvizici musí ještě schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Pokud se tak stane, bude akvizice společnosti PPL dokončena v prvním čtvrtletí roku 2006. Zúčastněné strany se dohodly, že finanční podrobnosti o akvizici nebudou zveřejňovat.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy