Zájem o spotřebitelské úvěry Poštovní spořitelny před Vánoci razantně rostl

22.12.2005 | , Poštovní spořitelna
Tiskové zprávy


Období Vánoc s sebou u Poštovní spořitelny přineslo enormní zájem o spotřebitelské úvěry. Jen za minulý týden klienti u Poštovní spořitelny založili 629 spotřebitelských úvěrů, což je o 11 % více než ve stejném období loňského roku.

Nejvíce žádostí o úvěr nejen v předvánočním období, ale i v rámci celého kalendářního roku, zaznamenala Poštovní spořitelna na konci měsíce listopadu, kdy zpracovala desetinásobek obvyklého počtu žádostí. Rekordním týdnem se stal týden od 26. listopadu 2005, kdy bylo založeno 636 spotřebitelských úvěrů, což představuje oproti stejnému období loňského roku nárůst o 87 %. „Obvykle naši klienti žádají o částky do 50 tisíc Kč. Nicméně výhodnost nabídky vede k úvaze o úvěru nejen klienty, kteří si chtějí půjčit na dárky, ale i ty, kteří si chtějí koupit v předstihu zvýhodněný letní zájezd nebo i ty, kteří se rozhodli zimní měsíce věnovat dlouho odkládané rekonstrukci koupelen,“ uvedl Libor Svoboda, produktový manažer Poštovní spořitelny.

Z nabídky Poštovní spořitelny si nejčastěji klienti vybírají neúčelové spotřebitelské úvěry a Poštovní úvěr Čtyřlístek.

To, že si lidé každým rokem půjčují stále více peněz je trend, který se k nám postupně dostává z jiných zemí. Zadlužení českých domácností je stále na několikanásobně nižší úrovni než je obvyklé ve světě.

U Poštovní spořitelny je neoblíbenějším spotřebitelský úvěr, prostřednictvím kterého je profinancováno více než 1 mld. Kč. Velké oblibě se spotřebitelský úvěr Poštovní spořitelny těší především proto, že je velmi jednoduché jej získat (k získání stačí pouze dva doklady totožnosti) a klienti nemusejí uvádět účel, na který si spotřebitelský úvěr berou.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy