Vedení společnosti Zetor, a. s., uzavřelo kolektivní smlouvu na rok 2006

22.12.2005 | , Zetor
Tiskové zprávy


Společnost Zetor, a. s., tradiční výrobce traktorů v České republice,  úspěšně uzavřela s odbory kolektivní smlouvu na rok 2006. Na rozdíl od předchozích let se podařilo uzavřít kolektivní smlouvu již před koncem roku 2005. Obě strany kolektivního vyjednávání se dohodly jak na prodloužení pracovní doby na 8 hodin, tak i na růstu mezd o 10 %.

Nová kolektivní smlouva byla podepsána 21. prosince a vstoupí v platnost 1. ledna 2006. Zaměstnancům garantuje roční nárůst základních mezd v průměru o 10 % při prodloužení pracovní doby ze 7,5 hodin na 8 hodin. Kromě toho zvýšila společnost Zetor příspěvek na stravování zaměstnanců – z loňských 18 Kč na letošních 25 Kč - a posílila další oblasti sociálních výhod. Zachovány přitom zůstanou zaměstnanecké výhody, jako například 5ti týdenní dovolená či příspěvek zaměstnancům na letní dovolenou ve výši 1000 Kč.

Kolektivní smlouva, která zajišťuje zaměstnance firmy na rok 2006, je jedním ze základních kroků k rozvoji a prosperitě v dalším období“, říká Alois Kazelle, předseda základní organizace OS KOVO Zetor, a. s.

„Naše společnost chtěla zvýšit výdělky zaměstnanců a zároveň zajistit dostatek pracovníků pro náročný plán roku 2006. Jednání s odbory byla velice náročná, ale podařilo se nám dosáhnout, domnívám se, pro obě strany přijatelných kompromisů“, říká Vít Krajný, vedoucí odboru Lidských zdrojů Zetoru.

Uzavřená kolektivní smlouva je jedním z pilířů úspěšného fungování společnosti Zetor, a. s., v roce 2006, kdy je naplánován další růst výrobních aktivit a další naplňování restrukturalizační strategie Zetor New.

Ekonomické informace o společnosti Zetor, a. s.:
Společnost Zetor dlouhodobě vykazuje dobré výsledky hospodaření. V roce 2004 dosáhla  provozního zisku 320 milionů Kč a celkových tržeb ve výši 2,963 miliardy Kč. Celkově skončil výsledek hospodaření společnosti v roce 2004 ziskem ve výši 57,2 milionů Kč, což je o 112 % více oproti původnímu plánu. Za prvních jedenáct měsíců roku 2005 prodal Zetor 4 975 kusů traktorů, přičemž do konce roku plánuje Zetor prodat kolem 5,5 tisíce traktorů. V letošním roce by měly tržby Zetoru dosáhnout 3,3 miliard Kč a zisk téměř 97,6 miliónů Kč.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy