Kateřina Neumannová bude v Novém městě obhajovat zlatou lyži

29.12.2005 | , Český Telecom
Tiskové zprávy


Na závody světového poháru v běhu na lyžích se na Vysočině připravuje celá světová špička. Nejostřeji sledovaný bude sobotní závod na 10 km volně, v němž bude své loňské vítězství obhajovat česká lyžařka Kateřina Neumannová.

Letos netradičně silvestrovská Zlatá lyže, má na programu páteční sprint mužů i žen a sobotní volnou ženskou desítku a mužskou patnáctku. Favoritka ženského závodu Kateřina Neumannová považuje Zlatou lyži za nejdůležitější díl světového poháru v sezóně: „Pro mě je to takové malé mistrovství světa. Jsem tady nejvíc na očích, závod je hodně mediálně sledovaný, u nás v Čechách je to určitě nejprestižnější akce. Závod je těžký hlavně tím tlakem, který doma vždycky cítím.”


Nejúspěšnější česká závodnice je navíc i garantem projektu Hledá se nová Katka Neumannová, který Zlatou lyží symbolicky odstartuje. Cílem projektu je vyhledávat nové lyžařské talenty a v průběhu ledna až března se v jeho rámci uskuteční seriál závodů pro děti. V Novém Městě se bude závod pořádat již týden po Zlaté lyži 8. ledna 2006.


Pořadatelé společně s jedním z hlavních partnerů, službou INTERNET EXPRES, připravili pro návštěvníky po oba závodní dny bohatý doprovodný program. Do začátku závodu se mohou fanoušci lyžování na webové stránce www.quick.cz zúčastnit soutěže o VIP vstupenky do areálu. Přímo při závodech pak mohou společně s Rádiem Vysočina zasoutěžit o zajímavé ceny od ČESKÉHO TELECOMU. Večer od 17 hodin pak v rámci doprovodného programu zahraje na náměstí v Novém Městě skupina Děda Mládek Illegal Band.


Organizátoři letos připravili pro diváky řadu novinek. V areálu hotelu Ski vyrostla nová tribuna pro 2400 diváků. Během roku se zlepšilo se zázemí na stadionu, k dispozici budou tři videostěny tak, aby na ně viděli diváci z obou tribun.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy