Loučení se starým, čekání na nový

30.12.2005 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Zítra končí rok 2005 a nám nezbývá, než se za ním poohlédnout a trochu bilancovat. V čem byl dobrý? Co vše se nám na Finance.cz povedlo a co nás čeká v roce 2006?

Na sklonku roku loňského jsem ve zprávě Starý končí, nový začíná také bilancoval. Hodnotil jsem rok 2004 a chválil jej, že pro Finance.cz byl rokem veleúspěšným. Co říci k tomu právě končícímu? Jaké silnější slova chvály použít? Jak hodnotit rok, který v historii portálu nemá obdoby? Jak Vám, našim věrným čtenářům, více poděkovat a jak se také trochu pochválit? Nechť nejprve o roce 2005 promluví čísla.

Loňský závěrečný článek Starý končí, nový začíná měl pořadové číslo 43.732. Článek dnešní má číslo 59.161. To znamená, že za jediný rok bylo u nás publikováno 15.429 článků, rozborů, analýz a textů. Z tohoto obrovského čísla bylo 805 článků našeho redakčního týmu. Každý měsíc tým redaktorů napíše v průměru 67 článků a vlastních analýz. Všechny zveřejněné texty můžete sledovat nejen na domovské stránce nebo na stránkách jednotlivých sekcí, ale také na stránce http://investice.finance.cz/analyzy-komentare/aktualne-z-trhu/.

Obrovský úspěch zažíval v roce 2005 náš specializovaný Poradenský portál. V poradně daňové, mzdové, investiční, penzijní, pojišťovací a bydlící jsme za jediný rok odpověděli 6068 (!) dotazů, přičemž největší úspěch a největší počet dotazů byl v poradně daňové: náš externí poradce JUDr. Dytrich odpověděl 4538 dotazů. Také jemu patří velký dík za skvělou práci.

Mezi nejoblíbenější a nejvyužívanější aplikace patří finanční kalkulátory. Jejich počet se během jediného roku zvýšil o deset na 48. Přibylo také spousta abeced, rádců, seznamů institucí a dalších užitečných informací jen a jen pro Vás.

Úspěšnost a velikost internetového portálu se dá měřit různými způsoby. Nezávislé měření návštěvnosti našeho portálu provádějí systémy iAudit i NetMonitor. Pokud bychom měli naši úspěšnost v roce 2005 měřit pomocí statistik návštěvnosti NetMonitor, pak i z tohoto úhlu pohledu to byl rok veleúspěšný. Naše "velikost" se co do počtu návštěvníků i shlédnutých stran více než zdvojnásobila. Poslední dostupná čísla za měsíc listopad 2005 jsou: 171.211 unikátních návštěvníků a 1.406.647 shlédnutých stránek. Děkujeme, milí návštěvníci.

navstevnost.gif

Obrovský růst návštěvnosti také znamená, že musíme investovat. Aby byl portál Finance.cz stále dostupný a mohl všem současně připojeným návštěvníkům posílat vyžádaná data, koupili jsme nové "železo". Nové Finance.cz běží na stroji HP ProLiant DL585 v této konfiguraci a vypadají téměř jako na obrázku:

Finance.cz.bmp  

  • 4GB RAM
  • 2x Dual-Core AMD Opteron Processor 865
  • 3x HP 72GB 15k RPM U320 Pluggable Hard Drive v RAID 5

Tento silný a výkonný stroj spolu s kvalitním připojením přímo na páteřní síti internetu jsou zárukou, že se vždy a hlavně rychle na stránky Finance.cz dostanete. Pokud by tomu tak nebylo, pokud by stránky byly nečitelné nebo dokonce nedostupné, budeme rádi, když nám napíšete

 

V letošním roce jsme se také účastnili mnoha významných projektů jako mediální partneři. Vidět jste nás mohli nejen na seminářích společnosti Fio, brokerjet, MIS AG, Controller Institut, top vision a Point Consulting, ale také jako spolutvůrce a mediální partnery televizního seriálu Rádce investora, dále jako mediální partnery soutěže Pojišťovna roku 2005 a třeba také Zlatá koruna 2005. Mediálně jsme podporovali mnoho odborných konferencí, namátkou HospiMedica, Security 2005, Fleet Management 2005, Finance Excelence, Pojišťovnictví v ČR a SR, Trendy vývoje automobilového průmyslu 2005 a mnoho, mnoho dalších. 

Finance.cz není jen jeden počítač, není to jen rychlé připojení a spousta stránek a tisíce článků. Finance.cz je především tým. Tým redaktorů, analytiků, programátorů, grafiků a samozřejmě také obchodníků a externích spolupracovníků. Ti všichni pro Vás celý rok 2005 pracovali. Všichni se snažili, aby vy, naši milí čtenáři jste byli vždy spokojeni. Dík za úspěšný rok 2005 patří tedy i našemu týmu.

Na co se můžete těšit
Za nedlouho přijde rok 2006. Rok olympijský, fotbalový, plný voleb a nepochybně dalších geopolitických událostí. Finance.cz oslaví nekulaté (deváté) výročí od svého vzniku a už nyní pro Vás připravují novinky. Ta největší přijde až na podzim. Co to bude Vám neprozradím, ale bude to pro nás i pro Vás velká událost. Celou první polovinu roku se na to budeme připravovat. Dříve něž tato novinka spatří světlo světa, bude tady spousta skvělých příloh, výrazné zlepšení v sekci Daně a zcela nová konstrukce sekce Kapitálový trh. Určitě se také dočkáte ještě většího počtu zpráv, nových aplikací (např. podílové fondy) a mnoha dalších překvapení.

Děkujeme Vám za přízeň a do nového roku přejeme hodně pracovních úspěchů a hlavně pevné zdraví!

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU