Obrat HVB Factoring dosáhl v prvním roce fungování 1 miliardy korun

03.01.2006 | , HVB Bank
Tiskové zprávy


Na začátku roku 2005 vstoupila na factoringový trh nová finanční společnost HVB Factoring s.r.o. Jejím cílem bylo nabídnout klientům plnohodnotný servis a další alternativu financování pohledávek. Rok působení společnosti na trhu byl velmi úspěšný. Celkový obrat odkoupených pohledávek  dosáhl již v říjnu 2005 jedné miliardy korun.

Tyto výsledky svědčí o tom, že factoring je stále více vyhledávanou formou financování pohledávek. „Se zájmem o factoring nás oslovují zejména malé a středně velké společnosti, dodávající nadnárodním obchodním řetězcům, jež určují svým dodavatelům platební a cenové podmínky“ řekla Jana Kytlicová, ředitelka odboru Trade Finance HVB Bank a výkonná ředitelka společnosti HVB Factoring. „Klienty HVB Factoring jsou výrobci či obchodníci s nejrůznějšími rychle obchodovatelnými produkty nebo službami, s odbytem jak na českém, tak zahraničním trhu. V současné době dominuje tuzemský factoring“.

„Po vyhodnocení všech nabídek, které jsme měli k dispozici, jsme dospěli k závěru, že nejvýhodnějším partnerem pro nás bude právě HVB Factoring. K našemu rozhodnutí přispěla především ta skutečnost, že jednání se zástupci HVB Factoring byla vždy profesionální a z tohoto důvodu po projednání všech náležitostí bylo podepsání smlouvy otázkou velmi krátkého času,“ komentuje partnerství s HVB Factoring Josef Klapka, předseda představenstva společnosti Alec Precision Technology a.s. „Vzhledem k podepsaným dlouhodobým kontraktům pro zákazníky, kteří působí jako subdodavatelé evropských automobilek, jsme zvolili tuto formu financování z důvodu delších termínů splatností dodávek, které jsou v tomto odvětví průmyslu standardní. Financování formou factoringu se nám po zvážení všech dostupných informací jeví jako velmi výhodné. V současní době využíváme především regresní factoring,“ dodal Klapka.

Factoring představuje moderní alternativu financování krátkodobých pohledávek do splatnosti formou jejich postoupením za úplatu. Factoring využívají velké, úspěšné společnosti, které z dlouhodobého pohledu řeší prostřednictvím factoringu otázku denní administrace svých pohledávek a flexibilitu financování ale také firmy s velkým potenciálem růstu nebo společnosti, u nichž se výrazně projevují sezónní výkyvy v produkci. Malé a střední firmy factoringem většinou řeší svou finanční situaci s ohledem na prodlužované splatnosti. HVB Factoring, společně s  HVB Bank, nabízí klientům ze segmentu SME  komplexní servis v oblasti financování a využívání bankovních produktů.

Klienti mohou požádat o služby HVB Factoring na všech pobočkách HVB Bank nebo získat více informací na www.hvbfactoring.cz

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy