Kateřina Neumannová triumfovala na Zlaté lyži a začíná hledat své lyžařské nástupce

03.01.2006 | , Český Telecom
Tiskové zprávy


Kateřina Neumannová v sobotu obhájila své vítězství na Zlaté lyži v závodě na 10 km volně. ČESKÝ TELECOM ji gratuluje k získání dalšího prvenství ve světovém poháru. Silvestrovský novoměstský závod Světového poháru byl symbolickým startem projektu „Hledá se nová Kateřina Neumannová,“ jehož je slavná česká lyžařka patronkou.

Zlatá lyže je každoročně pro Kateřinu Neumannovou nejdůležitější díl světového poháru v sezóně a po závodě neskrývala uvolnění po tlaku, který na ni v domácím prostředí před jeho začátkem doléhal. „Samozřejmě jsem myslela na vítězství před domácím publikem. Lidi byli skvělí, ale bylo dobře, že jsem se nenechala moc vybláznit a jela hlavou," V poslední pasáži závodu si už mohla Kateřina vychutnávat ovace 25 tisíc fanoušků.


Historicky nejúspěšnější česká závodnice je navíc na sklonku kariéry hlavní patronkou projektu Hledá se nová Kateřina Neumannová, jehož první ročník Zlatou lyží symbolicky odstartoval. Cílem projektu je vyhledávat nové lyžařské talenty a jeho hlavním partnerem je služba Internet Expres od ČESKÉHO TELECOMU, který je dlouhodobě i partnerem Neumannové.


V průběhu ledna až března roku 2006 se rámci projektu uskuteční seriál závodů pro děti a mládež. Prvními víkendovými koly začne hledání nových lyžařských nadějí 7. ledna v Rýmařově a pokračuje právě v Novém Městě na Moravě 8. ledna. Celý seriál zakončí 5. března 2006 velkým finále v Liberci, kterého se zúčastní vítězové regionálních kol.


„Jsem ráda, že se zrodila lyžařská akce, která může přinášet radost z běhu na lyžích nejen pro ty nejlepší, ale pro všechny, kteří si chtějí zazávodit na běžkách. Pokud se mezi těmito žáčky objeví někdo, kdo půjde v mých stopách, bude to pro mě ta nejlepší odměna“, řekla o novém projektu Kateřina Neumannová.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy