Patria Direct vstoupila do nového roku se sníženými poplatky za obchodování na českých i zahraničních burzách

06.01.2006 | , Patria Direct
Tiskové zprávy


Společnost Patria Direct snížila od 1. ledna 2006 poplatky za obchodování s cennými papíry. Snížení se dotklo zejména poplatků za obchodování na pražské burze prostřednictvím internetu a call centra a poplatků za obchodování na zahraničních burzách prostřednictvím call centra a osobního makléře. Dále se zafixoval poplatek za jeden lot v segmentu SPAD při on-line nákupu na 1090 Kč.

Přední český on-line obchodník s cennými papíry Patria Direct změnil od 1. ledna 2006 sazebník svých služeb (výběr ze sazebníku viz konec tiskové zprávy). V prvé řadě došlo ke snížení poplatků za obchodování na české burze prostřednictvím internetu a call centra. Oldřich Pavlovský, výkonný ředitel Patria Direct, k tomu uvedl: „Od 1. ledna měníme sazebník a snižujeme řadu poplatků, mimo jiné poplatky za obchodování na české burze prostřednictvím internetu a call centra. Tato změna je v souladu s naší dlouhodobou snahou o maximální podporu on-line obchodování s cennými papíry, které umožňuje našim klientům realizovat snadné a pohodlné nákupy.“

Pro obchodování na pražské burze došlo k významnému snížení poplatků o 5 až 15 setin procentního bodu (konkrétní výše poplatku je závislá  na objemu realizované transakce). K významnému snížení došlo například u transakcí v objemu 100 až 299 tis. Kč:

Objem realizovaného obchodu Poplatek platný do 31 . 12. 2005 Poplatek od 1. 1. 2006
100 000 –    299 999 Kč 150 Kč + 0,65% 150 Kč + 0,55%
 
Poplatky se snižují také pro obchodování na zahraničních burzách, a to zejména poplatky za obchodování prostřednictvím call centra a osobního makléře. „Například za obchod v celkovém objemu do 300 000 Kč, uskutečněný na americké burze prostřednictvím našeho call centra, od nového roku klienti Patria Direct zaplatí místo původních 0,50 % z realizované částky (min. 29,90 USD) pouze 0,30 % (min. 24,90 USD),“ upřesnil Roman Koděra, hlavní makléř Patria Direct. Patria Direct neustále rozšiřuje počet zemí, ve kterých je jejím prostřednictvím možno obchodovat. V současnosti obchoduje v Belgii, Francii, Německu, Nizozemí, Švýcarsku, USA, Velké Británii a od listopadu 2005 jako první makléřská firma z ČR také v Polsku.

K dalším novinkám současného sazebníku patří zafixování poplatku za jeden lot v segmentu SPAD při on-line nákupu na 1090 Kč (plus poplatek účtovaný burzou). Doposud byl poplatek 0,10 % z realizovaného objemu, minimem bylo 1 000 Kč, maximem 1 300 Kč (plus poplatek účtovaný burzou).

K trvalým výhodám obchodování s Patrií Direct patří přehledná a jednoduchá struktura sazebníku, zaplacení poplatku klientem jen v případě úspěšné realizace obchodu a vedení klientského účtu zdarma.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy