ČSOB k novému zjednodušenému sazebníku zprovoznila také zvláštní zelenou linku pro dotazy k cenám svých služeb

10.01.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Od začátku ledna mohou všichni volající na zelenou linku ČSOB využít novou provolbu na informace o cenách za služby banky. Základní menu na čísle 800 110 808 přímo obsahuje možnost „Informace o cenách našich služeb“. Jakmile ji volající zvolí, je spojen s klientským poradcem, se kterým může řešit jakékoliv dotazy týkající se sazebníku či jednotlivých cen.

Jde o další, v pořadí již třetí krok banky ke zvýšení transparentnosti cen a k jejich zjednodušení. Ve třetím čtvrtletí roku 2005 představila ČSOB svou webovou kalkulačku poplatků na www.csob.cz/poplatky, počátkem roku pak výrazně jednodušší Novoroční sazebník (platit začíná od 1. února), a do třetice zavedla speciální funkcionalitu k cenovým dotazům na zelené lince.


„V novém formátu „novoročního sazebníku“ se klienti budou snadno orientovat a v případě nejasnosti mohou zdarma využít informační linku s nepřetržitým provozem,“ uvedl Pavel Kavánek, předseda představenstva a generální ředitel ČSOB. „Naše současné iniciativy dokazují, že kvalita pro nás není jen dokonalý produkt a vstřícná obsluha, ale stejně tak i srozumitelná a přehledná související dokumentace. Naši klienti oceňují, že na rozdíl od jiných bank již 20 měsíců držíme všechny základní ceny“, dodal.


„Podle našich zkušeností z řady trhů po celém světě mohou podobné aktivity, jako je kalkulačka poplatků či zelená informační linka o poplatcích, zvýšit spokojenost klientů a jejich loajalitu k bance. To má samozřejmě pozitivní vliv také na míru využití jednotlivých produktů banky,“ uvedl Patrik Horný, generální ředitel společnosti Capgemini Czech Republic, která se zabývá mimo jiné expertním poradenstvím v oblasti bankovního podnikání.


ČSOB nově sazebník zorganizovala do tabulek srovnávajících cenu nabízených účtů a jejich funkcionality, čímž se zvýší přehlednost sazebníku a usnadní klientům orientaci v něm. Sazebník pro fyzické osoby bude mít pouze 8 kapitol namísto dosavadních 11 a položky v něm budou nově budou seřazeny podle četnosti jejich užívání klienty. Rozsah je snížen ze 30 na 10 stran textu. ČSOB totiž ze základního sazebníku vypustila 215 položek.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy