Retail Summit 2006 přinese klíčové informace o vývoji středoevropského obchodního trhu

10.01.2006 | , INCOMA Consult
Tiskové zprávy


Retail Summit 2006,  setkání špiček středoevropského obchodu (Top Hotel Praha, 7.-8.2. 2006), má ve svém programu vystoupení řady významných analytiků obchodu.

Tim Kidd    Vilém Hübner    Zdeněk Skála    Stephan Sigrist
Tim Kidd      Vilém Hübner   Zdeněk Skála     Stephan Sigrist

Situaci na trzích střední a východní Evropy představí Vilém Hübner z GfK Praha a Zdeněk Skála z INCOMA Research. Zaměří se zejména na

  • analýzu kupní síly a struktury výdajů domácností
  • prohlubující se segmentaci nakupujících
  • vývoj maloobchodních formátů
  • fenomén maloobchodních značek
  • a pozici hlavních maloobchodních řetězců

 
Panevropské a globální trendy obchodu nastíní vystoupení  Tima Kidda z londýnského Europanelu.  Půjde zejména o problematiku expanze diskontérů, hledání paralel mezi střední a východní Evropou a dalšími reformními trhy (v latinské Americe a Asii) a o příklady úspěšných mezinárodních řetězců (s důrazem na společnost Tesco).

Jiný pohled na vývoj světového trhu, akcentující změny poptávky, představí Stephan Sigrist z prestižního švýcarského Institutu Gottlieba Duttweilera. Jeho vystoupení bude především zamyšlením o nákupních zvyklostech budoucnosti.

Diskuse k uvedeným tématům navíc proběhne v rámci specializovaných workshopů během druhého dne summitu: Shopper 2006 / Proměna zákazníka v čase, Obchodování na trzích nových členů EU a Rozvojové možnosti na trzích budoucích členů EU a v Rusku.

Retail Summit 2006 navazuje na tradici 11 úspěšných ročníků, zejména pak na setkání v roce 2005, jehož se zúčastnilo rekordních 940 delegátů. Akce se koná díky podpoře několika desítek firem a institucí. Zvláštní poděkování organizátorů patří komunikačnímu partneru – společnosti EUROTEL.

Průběžně aktualizované informace o Retail Summitu 2006 jsou k dispozici na www.retail21.cz/summit

Případné dotazy je připravena zodpovědět Barbora Krásná (krasna@incoma.cz)

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy