Živnostenská banka vydává novou tranši strukturovaného vkladu EUROTOP 50 III

13.01.2006 | , Živnostenská Banka
Tiskové zprávy


Živnostenská banka začíná od pondělí 16. ledna 2006 nabízet novou tranši strukturovaného vkladu EUROTOP 50 III.

Jedná se o první emisi strukturovaných vkladů Živnostenské banky, která je denominovaná v eurech, a celkově 6. emisi strukturovaných vkladů řady TOP. Banka začala tento typ vkladů nabízet od dubna 2004 a klienti do nich až dosud vložili 1,17 mld. Kč.


„Z našich průzkumů vyplývá, že takřka 200 tisíc lidí v České republice má alespoň část svých úspor v eurech. Chceme těmto klientům nabídnout co se týče potenciálního výnosu atraktivní, a přitom bezpečné investování do akcií nejlepších společností, které v evropské ekonomice působí,“ řekla Helena Suchánková, ředitelka odboru řízení segmentů a vývoje produktů Živnostenské banky.


Strukturovaný vklad EUROTOP 50 III kombinuje výhody klasického termínovaného vkladu a zajištěných produktů vázaných na vývoj akciového indexu. Klient přitom nemusí mít obavy z případného poklesu cen akcií, neboť Živnostenská banka garantuje vrácení celého vkladu plus základní výnos při splatnosti. V případě růstu akcií klient získává 100 procentní podíl na průměrném zhodnocení akciového indexu Dow Jones EUROSTOXX 50. Index je složen z akcií padesáti největších společností Eurozóny podle jejich tržní kapitalizace, se kterými se obchoduje na hlavních světových burzách (New York, Londýn, Frankfurt) – Allianz, Daimler Chrysler, Deutsche Telecom, Nokia, Telefonica, Total, UniCredit a další.


Klient při investici do termínovaného vkladu EUROTOP 50 III neplatí žádné vstupní poplatky ani poplatky za správu a investované peníze jsou ze zákona o bankách pojištěny. Minimální výše vkladu činí 400 EUR. Klienti mohou do termínovaného vkladu EUROTOP 50 III investovat prostředky do 16. března 2006 - úrok za toto upisovací období činí 0,5 %  p.a. Celková doba splatnosti vkladu je 5 let, banka garantuje úrok 0,6 % při splatnosti, přičemž maximální výše výnosu není nijak omezena.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy