Co týden dal?

13.01.2006 | , Finance.cz
Press centrum


A opět je zde pátek a opět je zde náš pravidelný souhrn nejzajímavějších, nejaktuálnějších a nejžhavějších témat, která tento týden hýbala světem, Českem i našimi stránkami. Přečtěte si, co vše se za posledních sedm dní stalo nového...

Posledních 7 dní ve světě

  • Izraelský premiér Ariel Šaron je už osmý den v umělém spánku, i když lékaři od pondělka pomalu vysazují sedativa. Jeho stav se i v pátek mírně zlepšil, ale zůstává kritický, napsala ČTK.
  • Na 18 vzrostl počet lidí v Turecku, u nichž laboratorní testy potvrdily nákazu ptačí chřipkou.
  • Evropská komise sdělila, že zažalovala Českou republiku u Evropského soudního dvora za to, že stále zcela nesladila svou legislativu a praxi s požadavky EU na uznávání diplomů lékařů a zubařů.
  • Desetitisíce muslimských poutníků v úterý v saúdskoarbském údolí Míná u Mekky zahájily obřad symbolického kamenování satana, hadždž vrcholí.
  • S lehkými poraněními vyvázli kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger se synem z dopravní nehody, která se stala v neděli poblíž guvernérova domu v Los Angeles. Oznámila to podle agentury AP guvernérova mluvčí Margita Thompsonová, podle níž v nemocnici sešili bývalé hollywoodské hvězdě roztržený ret 15 stehy. Pikantní na nehodě je, že guvernér údajně nemá řidičský průkaz.
  • Turecký soud rozhodl, že má být propuštěn atentátník Mehmet Ali Agça, který se v roce 1981 pokusil zavraždit Jana Pavla II. Sdělila to turecká oficiální agentura Anadolu.

...více informací naleznete na investice.finance.cz/analyzy-komentare/aktualne-z-trhu/

 

Na našem Prodejním centru můžete rychle a výhodně uzavřít

STAVEBNÍ SPOŘENÍ

Výhodný způsob spoření se státní podporou a pojištěnými vklady. Uzavřete on-line a získejte odměnu až 600 Kč!

PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ

Bezpečný způsob, jak se zajistit na stáří s možností daňových úlev. Uzavřete on-line a získejte 50 % měsíčního příspěvku zpět!!!

Tip on-line prodeje pro tento týden/>

Období maturity a přijímacích zkoušek se blíží a doba přípravy na toto důležité období se stále krátí. Nenechávejte nic náhodě, s učením vám rádi pomůžeme. V Prodejním centru vám nabízíme novou sekci Studijní literatura, kde naleznete učebnice pro přípravu k maturitě a cvičebnice přijímacích testů různých vysokých či vyšších odborných škol, které vám při přípravě pomohou.  

Posledních 7 dní doma

  • Problémy, které poslední týden provázejí provoz rychlovlaku Pendolino, přijede do Česka příští týden řešit ředitel pro Evropu italské firmy Alstom, která je výrobcem vlaku, Terence Watson.
  • Pražské letiště loni odbavilo rekordních 10,8 milionu cestujících. Řekla to ředitelka komunikace Veronika Sedláčková.
  • Trasa dálnice D3, která má spojit Prahu přes Posázaví, Tábor a České Budějovice s Rakouskem, je optimální a zřejmě definitivní. Pátečnímu Právu to řekl ministr pro místní rozvoj Radko Martínek.
  • Boj o Hyundai vrcholí. Podle náměstka ministra průmyslu a obchodu Roberta Szurmana se Česko velmi výrazně přiblížilo k mnohamiliardové investici.
  • Situace ve zdravotnictví nemá obdoby, proti ministerstvu se všichni spojují v jeden šik. Lékárníci, kraje, obvodní lékaři, pediatři a dnes i Sdružení ambulantních specialistů. 

...více informací naleznete na investice.finance.cz/analyzy-komentare/aktualne-z-trhu/.

Posledních 7 dní na našem serveru

  • Kanadský dolar - to je ta správná investice. Alespoň to tvrdí aktuální analýza společnosti Colosseum, která byla na našich stránkách zveřejněna v sekci Komodity.
  • Důležité informace o stavebním spoření jako jsou úrokové sazby z naspořené částky i z úvěrového období nebo výše poplatků jsme pro vás zaktualizovali v sekci Bydlení.
  • Jedním z možných konceptů podnikání je franchising. Podpora, reklama, předání know-how, pomoc při vyřizování úvěrů. Získejte více informací o franchisingu v nové sekci.
  • Novela zákona o daních z příjmů mění také stanovení minimálního základu daně. Z tohoto důvodu jsme upravili i naši kalkulačku, která vám prozradí, zda se minimální základ daně na vás vztahuje či nikoliv.
  • Dalším aktualizovaným kalkulátorem je Kalkulátor nájmů. Ten vám vypočítá možné jednostranné zvýšení nájemného v roce 2007.
  • S novým rokem přicházejí také nové daňové formuláře. Finance.cz je pro vás mají jednak v oficiální verzi PDF od Ministerstva financí, ale také ve formátu XLS. Tyto formuláře vám dokážou vaši daňovou povinnost přesně vypočítat.

Poradenství
Každý týden vybíráme jeden z dotazů, které naši čtenáři vkládají na stránky poradna.finance.cz. Můžete zde najít odpovědi na vaše dotazy z různých oblastí osobních i firemních financí. Tentokrát se podíváme na investice do akcií.

Otázka:
"Někde jsem četl, že Google (GOOG) dostává od analytiků Piper Jaffray zvýšenou cílovou cenu na $600 z předchozích $445. Není to trochu moc? Takový zázrak GOOG zase není. Ani dividendy zatím nevyplácel."

Odpověď:
"Dobrý den, no zázrak ta společnost v podstatě je, jeji zhodnoceni od IPO je nevídané. Analytici PJ nezveřejnila nějaké podrobnosti, takže nemůžu mluvit za..."

Celou odpověď najdete zde.

Fintriky
Tématem tohoto týdne ve finančních tipech radách a tricích byly rady týkající se práce v zahraničí. Po vstupu do Evropské unie se nám otevřely hranice nejen na cestování, ale máme daleko více možností práce v zahraničí. Toho využívají nejen nekvalifikovaní pracovníci, ale i celé týmy skvělých lékařů. Kam se za prací legálně vydat? Kolik si kde můžu vydělat? Jaké krásy v dané zemi mohu vidět? V prvním týdnu jsme se podívali do Španělska, Velké Británie, Německa, Rakouska a Irska.

Anketa
Spor Ukrajiny a Ruské federace má mezinárodní dopad. Podle některých zpráv Ukrajina kradla plyn určený západu Evropy. Každopádně některým zemím klesly dodávky plynu až o několik desítek procent. Jestli tento spor bude mít dopad i na ceny plynu v Česku nevíme, na názor jsme se ptali i vás, našich čtenářů. Anketní otázka zněla "Myslíte si, že ukrajinsko-ruský spor ovlivní cenu zemního plynu v ČR?" A zde jsou vaše odpovědi:

  • Ano - 68 %
  • Ne - 26 %
  • Nevím 7 %

Autor článku

Pavel Nesejt


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Press centrum