Winterthur se stal generálním partnerem projektu Světluška

29.06.2006 | , Winterthur
Studentské centrum


Společnost Winterthur se stala generálním partnerem sbírky Světluška, projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu, který pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. Jedná se o další aktivitu v charitativní oblasti, ve které se Winterthur angažuje

"Světluška je oporou těm, které osud postavil před nelehkou výzvu – naučit se žít ve tmě. Světluška provází děti a dospělé s těžkým zrakovým postižením na jejích cestě k samostatnosti,“ říká generální ředitel Winterthur pro Českou republiku a Slovensko Petr Žaluda a dodává: „Charitativní činnost je pro Winterthur samozřejmou součástí našich aktivit. Vzhledem k naší vedoucí pozici na trhu považujeme za správné se o náš úspěch rozdělit s těmi, kteří to potřebují.“

Sbírka Světluška je otevřená všem těžce zrakově postiženým lidem v České republice. Přispívá na speciální pomůcky jako jsou mluvící počítače nebo optické lupy, na vodící psy či osobní asistenci pro zrakově postižené děti, podporuje zrakově postižené studenty a snaží se rozvíjet jejich talent. Od srpna 2003 se do sbírky zapojilo více než 12.000 dobrovolníků a přes 600.000 dárců. Patronkou sbírkového projektu Světluška se stala zpěvačka Aneta Langerová, která každoročně vystupuje se svými hosty v rámci benefičního koncertu „Aneta pro Světlušku“.

Vedle projektu Světluška spolupracuje Winterthur více než šest let s Nadací Křižovatka. Ta vybavuje české nemocnice přístroji Babysense II, kterými lze kontrolovat pravidelnost dechu u malých dětí. Přístroje slouží k monitoringu dechu dětí do tří měsíců od narození. Právě v tomto věku může totiž u dítěte dojít k nepravidelnému dýchání či úplné zástavě, což souvisí se syndromem náhlého úmrtí novorozence.

Winterthur se angažuje i v domovském Švýcarsku, kde podporuje handicapované sportovce, sponzoruje mimo jiné basketbalové týmy vozíčkářů.

Winterthur se angažuje také v dalších oblastech firemní filantropie. Od roku 1985 se ve švýcarském Wildhausu odehrávají crash testy, které organizuje Winterthur ve spolupráci s německou společností DEKRA. To, co původně začalo jako snaha dvou firem o zajištění zdroje dat pro analýzu dopravních nehod, se za dvacet let vyvinulo v rozsáhlou platformu pro setkávání odborníků z oblasti bezpečnosti automobilové dopravy.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Studentské centrum