Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Fio banka na obzoru?

Finance.cz, 2008-06-23 08:15:04

Majitelé skupiny Fio, kteří ovládají stejnojmennou družstevní záložnu a obchodníka s cennými papíry, požádají tento čtvrtek Českou národní banku (ČNB) o bankovní licenci. Nová banka podle současných plánů ponese název Fio banka. Chce být nízkonákladovou bankou pro drobné klienty a malé a střední podniky. Podle obvyklých lhůt má ČNB na projednání žádosti jeden rok.

Pro svou expanzi plánuje Fio využít 60 poboček RM-Systému, který koupily před dvěma lety. V těch už funguje družstevní záložna, ale zatím jen na jedné třetině umožňuje hotovostní služby. Fio burzovní společnost má nyní 16.000 klientů a asi 10.000 klientů má Fio družstevní záložna, která byla založena v roce 1996 a je největším spořitelním družstvem v Česku.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 23.06.2008

08:15 - Fio banka na obzoru?Majitelé skupiny Fio požádají tento čtvrtek Českou národní banku o bankovní licenci. Podle obvyklých lhůt má ale ČNB na projednání žádosti jeden rok.

14:25 - Přibývá důchodů vyplácených do zahraničí Celkem 47.049 důchodů vyplácela Česká správa sociálního zabezpečení k 31. březnu 2008 do zahraničí. Oproti stejnému období roku 2007 jich bylo o cca 11,6 % více.

15:49 - Innoware, přední ukrajinská poradenská společnost, vstupuje na trh v České republiceBěhem následujících tří let se Innoware CZ chce počtem implementačních projektů vyrovnat své mateřské firmě, která jich ročně realizuje dvanáct až patnáct.

Reklama
   
Zajímavé štítky

Zobrazit další štítky
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz