Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Americké trhy klesly navzdory lepším maloobchodním tržbám

Americké trhy klesly navzdory lepším maloobchodním tržbám

Finance.cz, 2010-11-16 10:03:45

Včera americké akciové indexy mírně oslabily navzdory říjnovým maloobchodním tržbám, které díky prodejům aut svým 1,2% m/m růstem překonaly konsensus trhu (+0,7%). (S&P 500 -0,12%, Nasdaq -0,17%). V 14:30 SEČ vychází říjnový index cen výrobců (oč. +0,8% m/m) a dále v 15:15 SEČ říjnová průmyslová produkce (oč. +0,3% m/m) a využití kapacit (oč. m/m nárůst na 74,9%). Asijské akciové indexy dnes klesaly, když se čínské akciové indexy dostaly na měsíční minima z obav, že Čína podniká kroky ke snížení inflace. (Nikkei -0,12%, Hang Seng -0,17%).

V Japonsku nejvíce posilovali maloobchodní prodejci a naopak nejvíce klesaly síťové sektory, uvedl Martin Krajhanzl z brokerjetu České spořitelny. V 11h SEČ se zveřejňuje listopadový ZEW (index ekonomického sentimentu) za EMU (oč. mírné m/m zvýšení na 2b.). Evropské indexy začínají den poklesem. Index pražské burzy zpočátku obchodování mírně oslabuje.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 16.11.2010

16:28 - Stále důvěryhodnější NěmeckoDůvěra investorů a analytiků v německou ekonomiku se v listopadu výrazně zlepšila. Index ZEW se dostal do kladných hodnot.

14:35 - Schváleno: rozdělení dodatečných 5,8 mld. Kč z fondů EUVláda dnes schválila návrh ministerstva pro místní rozvoj na rozdělení 237 milionů eur.

10:03 - Americké trhy klesly navzdory lepším maloobchodním tržbámEvropské indexy začínají den poklesem. Index pražské burzy zpočátku obchodování mírně oslabuje.

Reklama
   
Poradna finance.cz

Zobrazit další dotazy
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz