Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Američanům zůstanou nižší sazby daně z příjmu i po Novém roce

Američanům zůstanou nižší sazby daně z příjmu i po Novém roce

Finance.cz, 2010-12-17 08:20:19

Americká Sněmovna reprezentantů dnes schválila kompromisní návrh zachovat nižší sazby daně z příjmu pro drtivou většinu americké populace. Daňové úlevy, které zavedl ještě minulý prezident George Bush a které měly platit jen do konce tohoto roku, tak v platnosti zůstanou ještě další dva roky. Senát už stejný návrh schválil ve středu.

Znění dohody je kompromisem mezi prezidentem Barackem Obamou a republikány. Obama nejprve požadoval, aby nižší daně zůstaly pouze lidem z nižších příjmových skupin, republikáni ale prosadili, aby se úlevy dál vztahovaly i na bohaté. Argumentem republikánů bylo především příliš slabé oživení ekonomiky.

Hlasování ve sněmovně prošlo poměrem hlasů 277 ku 148. Součástí legislativy je snížení federální důchodové daně ze sociálního zabezpečení, které se v roce 2011 bude vztahovat na téměř každého výdělečně činného obyvatele USA. Schválenou dohodou se rovněž obnovuje program podpory pro dlouhodobě nezaměstnané, připomíná agentura AP.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 17.12.2010

09:41 - Agentura Moody's srazila rating Irska o pět stupňů na Baa1Výhled je přitom negativní, což znamená, že agentura může k dalšímu snížení ratingu ještě sáhnout.

11:17 - Sněmovna chce umožnit záložnám, aby se změnily v bankyMusely by ale změnit svou právní formu na akciovou společnost. Sněmovna to dnes schválila v rámci vládní novely, která má zpřísnit regulaci finančního trhu.

08:20 - Američanům zůstanou nižší sazby daně z příjmu i po Novém roceAmerická Sněmovna reprezentantů dnes schválila kompromisní návrh zachovat nižší sazby daně z příjmu pro drtivou většinu americké populace.

Reklama
   
Zajímavé štítky

Zobrazit další štítky
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz