S novými balíčky ČSOB klienti získají více, platí ale méně

03.04.2007 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Od začátku května bude ČSOB nabízet inovované balíčky osobních účtů, které nabízejí „všechno, co klient běžně potřebuje, v jedné ceně“.  Balíčky reagují na měnící se potřeby klientů a jsou složeny tak, aby přinášely podstatně vyšší užitnou hodnotu v poměru k jejich ceně.

Banka přidala transakce a výběry z bankomatům zdarma, kartu pro partnera, úvěrový rámec ke každému účtu, pojištění karet i osob a další funkce tak, aby balíček představoval pro jednotlivé typy klientů produkt „all inclusive“. Další možnost slevy z poplatku pak představuje výběr elektronického výpisu.
Až polovině obyvatel Česka a většině klientů ČSOB by mělo podle průzkumů banky „sedět na míru“ ČSOB Aktivní konto, jenž lze pořídit za 100 Kč měsíčně s možností další slevy. Pro méně aktivní klienty má banka nyní připraveno ČSOB Konto za 50 Kč měsíčně. Loajální zákazníci ČSOB, pro něž banka spravuje na účtech a ve fondech aktiva o hodnotě přes milion korun,  přivítají nabídku bohatě vybaveného ČSOB Exkluzivního konta, jenž jim banka nabídne zdarma, přestože běžná cena činí 400 korun.
„Nejdeme cestou „balíčku bez hranic“, když všechny demografické výzkumy a analýzy chování lidí ukazují, že jej klienti fakticky nevyužijí,“ uvedl Martin Jarolím, ředitel retailového bankovnictví v ČSOB. „Nabízíme co nejnižší cenu za vše, co určitý typ klienta skutečně měsíčně potřebuje a to nejen pro sebe, ale také pro správu rodinných financí. Odměňujeme loajalitu klientů, kteří mají ČSOB za svou banku, za banku své rodiny,“ dodal.
Všem balíčkům je společné to, že klienti nikdy neplatí navíc za žádný kanál přímého bankovnictví, ani za platební kartu pro sebe a druhou pro svého partnera, ani za úvěrový rámec ve výši přinejmenším 10.000 korun. Neplatí žádné poštovné za doručení výpisu, naopak mohou získat ještě další slevu za využití výpisu elektronického. U vyšších typů balíčků je v ceně i úvěrová karta (vydání i vedení účtu k této kartě).
Podle propočtů ČSOB bude velká část jejích zákazníků na poplatcích platit méně než dosud. Například ČSOB Aktivní konto bude výhodnější než dosavadní balíček pro více než 60 tisíc klientů. ČSOB Exkluzivní konto získá zdarma 95 % majitelů nejvyššího současného Prémiového konta.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy