Banky propojují své prodejní sítě

17.04.2007 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Spojování Raiffeisenbank a eBanky úspěšně pokračuje, o čemž svědčí i propojení prodejních sítí těchto peněžních ústavů. Klienti tak mohou uzavřít produkty Raiffeisenbank na pobočkách eBanky a naopak. A propojením nabídek nic nekončí.

V červenci loňského roku byla podepsána dohoda mezi Skupinou PPF a Raiffeisen International Bank-Holding AG o prodeji 100% podílu eBanky. O několik týdnů později, v říjnu 2006, pak došlo k uskutečnění samotné transakce. Od té doby byla uskutečněna řada strategických rozhodnutí, mezi které patří nejen spojení představenstva obou bank a vznik nové organizační struktury, ale i propojení prodejní sítě těchto finančních institucí.


Rozšíření pobočkové sítě …

V současnosti tak lze vybrané produkty jedné banky získat i na pobočce druhé banky. S cílem nabídnout zákazníkům nejlepší služby byly vybrány ty nejlepší produkty obou bank a zaimplementovány do jejich produktových nabídek. Na pobočkách eBanky tak lze nově získat úvěrové produkty Raiffeisenbank (spotřebitelský úvěr Rychlá půjčka, Podnikatelskou rychlou půjčku, kreditní karty či hypotéky), naopak na pobočkách Raiffeisenbank lze nově zažádat o běžný účet eBanky a provádět hotovostní operace s účty eBanky.


… i produktové nabídky

„Postupné propojování obchodní sítě je jasným důkazem, že integrace obou bank úspěšně pokračuje,“ říká k propojení Lubor Žalman, generální ředitel Raiffeisenbank a dodává: „Klienti nepřijdou o žádné služby, na které jsou zvyklí. Plánujeme další rozšíření produktové nabídky jak pro fyzické osoby, tak i střední firmy a velké podniky.“


Další kroky v dohledné době

Nabídka shodných produktů na pobočkách obou bank je jen prvním z celé řady kroků nově schválené retailové strategie. Zároveň s rozšířením produktových nabídek došlo i k propojení korporátního stylu, když byl představen jednotný design spojující dosavadní loga obou bank. Vystupovat pod jednou značkou by banka měla začít v příštím roce, kdy je také přechod na jeden bankovní kód. Samotný přechod klientů a spuštění jednotných informačních systémů je pak naplánováno na rok 2009.

Bližší informace o spojení těchto dvou subjektů, jejich důvodech a přínosu si můžete přečíst v našem rozhovoru s Liborem Žalmanem, generálním ředitelem Raiffeisenbank.

Autor článku

Lukáš Buřík


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ