ČSOB zavádí kartu, která umožňuje úvěr k běžnému účtu

13.03.2000 | ,
ÚČTY A SPOŘENÍ


Československá obchodní banka (ČSOB) nabízí v těchto dnech Úvěrovou kartu, kterou mohou klienti získat k běžnému korunovému účtu fyzických osob. Karta umožňuje držitelům využít krátkodobého překlenovacího úvěru. "Postupně bude produkt uplatněn na všech pracovištích pro všechny klienty z řad fyzických i právnických osob," sdělil ČTK mluvčí banky Jan Stolár.

Peníze lze čerpat do maximální výše 50 tisíc korun, v případě limitu zajištěného blokací peněžních prostředků až do výše 150 tisíc korun. Délka čerpání je jeden nebo tři měsíce.

Úvěrové prostředky do výše stanoveného limitu, čerpané na jeden měsíc, jsou bezúročné. Pro tříměsíční použití úvěru pak platí pohyblivá úroková sazba, která je součtem základní úrokové sazby banky pro úvěry do jednoho roku a fixní rizikové a zpracovatelské marže. Nyní tato sazba činí 11,4 procenta.

V případě přečerpání úvěrového limitu jsou prostředky přesahující tento limit úročeny základní úrokovou sazbou s marží 20 procent, což v současnosti představuje úrok 27,6 procenta, dodal Stolár.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ