Valná hromada ČSOB projedná v dubnu mj. loňské hospodaření banky

14.03.2000 | ,
ÚČTY A SPOŘENÍ


Řádná valná hromada Československé obchodní banky (ČSOB) projedná ve čtvrtek 13. dubna mj. zprávu představenstva o podnikatelské činnosti banky, stavu majetku v roce 1999 a záměrech banky v dalším období. Vyplývá to z oznámení o konání valné hromady, které banka zaslala pražské burze.

Hromada projedná rovněž roční účetní závěrku ČSOB, návrh na rozdělení zisku, tantiém a odměn členů představenstva a dozorčí rady. Podle dřívějšího vyjádření předsedy představenstva banky Pavla Kavánka přitom představenstvo navrhne výplatu dividend ve výši 1,5 miliardy korun.

Na programu jsou rovněž změny ve složení orgánů ČSOB, nabývání vlastních akcií a schválení emise dluhopisů ve slovenských korunách. Rozhodným dnem pro účast na valné hromadě je 6. duben letošního roku.

ČSOB hospodařila v loňském roce podle mezinárodních účetních standardů s čistým ziskem 2,823 miliardy korun proti 2,803 miliardy Kč v roce 1998. Bilanční suma banky přesáhla 258 miliard korun. Pro letošní rok banka plánuje další mírný nárůst čistého zisku.

Základní jmění ČSOB činí 5,105 miliardy korun a majoritním akcionářem je belgická KBC Bank.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ