ČSOB PF Progres letos uskuteční fúzi se Zemským penzijním fondem

24.04.2007 | , ČSOB PF
Tiskové zprávy


Zemský penzijní fond se do konce letošního roku sloučí s ČSOB Penzijním fondem Progres.  Oba penzijní fondy již uzavřely písemnou dohodu o realizaci záměru sloučení společností. Fúze bude završena zápisem sloučení do obchodního rejstříku k 31. 12. 2007.

Zemský penzijní fond přibyl do skupiny ČSOB v červnu 2006. „Jsme potěšení, že jsme se rok po akvizici Zemského penzijního fondu dohodli na jeho fúzi s Progresem. Zemský penzijní fond patří k velmi úspěšným a ziskovým fondům a jeho integrace do ČSOB PF Progres dále posílí postavení Progresu na trhu penzijního připojištění,“ komentoval plánované sloučení fondů Petr Beneš, zodpovědný za řízení penzijních fondů ČSOB. Účastníci Zemského penzijního fondu budou naopak moci těžit z výhod vyplývajících z příslušenství k největší finanční skupině v zemi.

„Pro naše současné klienty zůstanou po fúzi zachovány všechny dosavadní podmínky penzijního připojištění. Zaměstnanci skupiny Mostecké uhelná budou i nadále dostávat příspěvek zaměstnavatele na penzijní připojištění do Zemského penzijního fondu, respektive jeho právního nástupce,“ ubezpečuje generální ředitel Zemského penzijního fondu Jaromír Wagner. Klienti navíc získají zázemí nejdynamičtěji rostoucího fondu na českém trhu. V loňském roce totiž ČSOB Penzijní fond Progres jako jediný fond na trhu zaznamenal růst tržního podílu přesahující jedno procento (1,37 %), a získal téměř 60 tisíc nových účastníků.

Zemský penzijní fond dlouhodobě vykazuje vysoké zhodnocení prostředků. Za rok 2005 připsal svým téměř čtrnácti tisícům klientů druhé nejvyšší zhodnocení na trhu ve výši    4,6 %.  Fond spravuje aktiva, jejichž výše přesáhla 690 milionů korun.

 Skupina ČSOB je čtvrtým největším poskytovatelem penzijního připojištění u nás. Ve svém portfoliu má rovněž ČSOB Penzijní fond Stabilita. V současnosti penzijní fondy ČSOB spravují aktiva více než 550 000 klientů a jejich výše přesáhla 17 miliard korun.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy