V ČR první pobočku ČSOB zaměřenou na drobnou klientelu má Vsetín

15.03.2000 | ,
ÚČTY A SPOŘENÍ


První pobočka Československé obchodní banky (ČSOB) v ČR zaměřená na drobnou klientelu pracuje v centru Vsetína. Do pololetí otevře banka v ČR ještě čtyři pobočky tohoto typu a do konce roku jich bude přes deset.

"Expanzi nám dovoluje kapitálová přiměřenost sledující podíl rizikově vážených aktiv na kapitálu banky, která loni dosáhla hodnoty 20 procent, když standard v ČR je asi osm procent a mezinárodní standard 12 až 14 procent," řekl na dnešní tiskové konferenci mluvčí banky Jan Stolár. Dodal, že na Slovensku má ČSOB tři pobočky zaměřené na drobnou klientelu z celkových 17.

Vsetínská pobočka, která byla otevřena koncem února, je v pořadí 57. pobočkou banky v ČR. Pět pracovníků poskytuje veškeré bankovní služby regionům Vsetín, Rožnov pod Radhoštěm a Valašské Meziříčí, což představuje asi 80.000 obyvatel. Letos chce pobočka získat 2000 klientů. Asi 70 procent z nich má tvořit občanská veřejnost, zbytek malé a střední firmy. Základní servis pobočka poskytne také velkým podnikům.

"Do šesti týdnů zprovozníme bankomat v samoobslužné zóně objektu ČSOB a perspektivně počítáme také s klientskými schránkami, jež budou sloužit k vyzvedávání výpisů klienty osobně," doplnil ředitel pobočky Josef Varaja.

Podle auditovaných výsledků měla loni ČSOB nekonsolidovaný čistý zisk podle českých účetních standardů 5,2 miliardy korun, zatímco předloni to bylo 3,4 miliardy. Podle mezinárodních standardů byl čistý zisk 2,823 miliardy korun proti 3,159 miliardy v roce 1998.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ