Česká spořitelna nabídne službu elektronické fakturace

16.05.2007 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Česká spořitelna nabídne počátkem druhé poloviny tohoto roku jako první banka na českém trhu službu elektronické fakturace. Novou službu budou moci využívat jak podnikatelské subjekty z řad klientů České spořitelny, tak i ostatní firmy v České republice.

Služba elektronické fakturace bude nejdříve zpřístupněna firemní klientele, následně se počítá s jejím rozšířením i pro retailové klienty.

„Službu elektronické fakturace nabídneme všem typům firem. Podniky budou moci pro odesílání, přijímání i uložení faktur využívat webový portál, nebo budou moci prostřednictvím svých podnikových systémů přenášet fakturační data automaticky,“ řekl David Marek, ředitel úseku korporátní zákazníci. „Prvním zákazníkem a současně partnerem České spořitelny v oblasti elektronické fakturace v roce 2007 se stane Skupina ČEZ,“ dodal David Marek.

"Jde o další ze služeb, které nabízíme svým zákazníkům, abychom jim poskytli co největší komfort obsluhy. Domácnosti mohou své složenky platit na všech terminálech Sazky, firmám nyní nabízíme elektronickou fakturaci,“ říká Alan Svoboda, obchodní ředitel ČEZ.

Elektronická fakturace přinese firmám podstatné snížení nákladů, ale i nižší chybovost ve fakturaci.
U příjemce se přímá úspora projeví díky obdržení fakturačních dat ve strukturované podobě s možností přímého propojení do podnikových a účetních systémů (ERP) poklesem administrativních nákladů. I pro odesílatele faktur znamená elektronická fakturace výraznou přímou úsporu nákladů - zejména za tisk a zpracování faktur a za poštovné. Dalšími přínosy tohoto projektu bude zkrácení doby doručení faktury, automatizace souvisejících procesů a zlepšení vztahů se zákazníky.  

Elektronické zasílání a placení faktur (EBPP) je novinkou, která se v jiných částech Evropy, především ve Skandinávii, používá už několik let. Jedná se o rychlý, spolehlivý a z hlediska nákladů úsporný způsob vystavování faktur a provádění plateb jak mezi firmami, tak mezi soukromými osobami. S tím, jak se bude zvyšovat počet jejích uživatelů, bude tato služba pomáhat dalšímu zefektivnění české ekonomiky.

Česká spořitelna si jako dodavatele řešení pro elektronickou fakturaci mezi podniky (B2B) vybrala společnost TietoEnator, jednoho z největších poskytovatelů IT služeb v Evropě. Konsolidační platforma TietoEnator (TIX) umožní České spořitelně nabízet vysoce automatizovaná řešení přizpůsobená specifickým potřebám jednotlivých zákazníků. TIX umožní firmám přijímání a odesílání faktur ve vlastním datovém formátu prostřednictvím jediného rozhraní na všechny své obchodní partnery. Úspěšným uvedením tohoto produktu Česká spořitelna potvrzuje své permanentně sílící pozice v oblasti firemního bankovnictví a staví ji do role inovátora na českém trhu.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy