Home Credit uvedl na trh novinku ve splátkovém prodeji:

29.05.2007 | , Home Credit
Tiskové zprávy


Společnost Home Credit a. s. začala nabízet klientům nový produkt splátkového prodeje, který je současně novinkou i na českém trhu spotřebitelských úvěrů. Jakékoliv zboží si z obchodu mohou odnést domů za jednotnou měsíční splátku 400 korun, podle výše úvěru se mění pouze délka splácení.

Ve čtyřsetkorunové splátce je navíc zahrnuto pojištění klienta proti neschopnosti splácet.

„Produkt 400 je postaven na velmi jednoduché, avšak na českém trhu ojedinělé myšlence. Pro jakoukoliv výši úvěru stanovuje jednotnou měsíční splátku, která navíc zahrnuje pojištění klienta. Navýšení je přitom obdobné jako u jiných typů splátkových produktů,“ uvedl Martin Vetýška, výkonný ředitel pro obchod společnosti Home Credit a. s.

Produkt je postaven na opačném principu, než je ve splátkovém prodeji běžné. Výše měsíční splátky se neurčuje podle výšky a délky úvěru, ale činí ve všech variantách produktu 400 Kč. Z pořizovací ceny zboží, resp. z výše poskytnuté jistiny se odvozuje, jak dlouho bude klient svůj úvěr splácet. Počet splátek se v závislosti na výši úvěru pohybuje mezi 9 až 50, první z nich hradí klient měsíc po uzavření smlouvy. Horní hranice úvěru je omezena na 13 000 Kč, produkt je tedy určen spíše pro levnější zboží. Ze statistik Home Creditu však vyplývá, že průměrná výše poskytovaných spotřebitelských úvěrů na nákup zboží jen mírně přesahuje 10 500 Kč. Spodní hranice úvěru je standardní, tj. 3 000 Kč. Úroková sazba produktu začíná na 19,84 % (RPSN od 21, 7 %).

Součástí produktu 400 je pojištění schopnosti splácet. Klienta chrání pro případ pracovní neschopnosti či plné invalidity následkem nemoci nebo úrazu, pojistka pokrývá i riziko úmrtí následkem úrazu. Pojištění je již zahrnuto ve čtyřsetkorunové splátce, žádným způsobem ji tedy nenavyšuje.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy