Živnostenská banka rozšiřuje možnost poskytnutí „100% hypotéky“

05.06.2007 | , Živnostenská Banka
Tiskové zprávy


Živnostenská banka od června rozšiřuje a zjednodušuje možnost získání 100% hypotečního úvěru. V této fázi budou moci o 100% hypotéku požádat klienti, jejichž nemovitost se nachází v lokalitách Praha, Praha-západ, Praha-východ, Brno a Brno-venkov.

V ostatních regionech se zvyšuje maximální výše úvěr na 90 % z původních 80 % ceny nemovitosti. Dosud Živnostenská banka poskytovala hypoteční úvěr do výše 100 procent hodnoty zastavené nemovitosti pouze v případě dozajištění úvěru termínovaným vkladem.

„Živnostenská banka chce tímto krokem zpřístupnit hypoteční úvěry dalším zájemcům o vlastní bydlení, kteří dosud nemají dostatečné finanční úspory. Narozdíl od běžné praxe na trhu nevyžadujeme uzavření životního pojištění,“ uvedl Jakub Dusílek, ředitel divize segmentového a produktového řízení pro retailové bankovnictví.

Živnostenská banka bude rovněž poskytovat 100% hypoteční úvěr na novou nemovitost kdekoli na území ČR, pořizovanou v rámci developerského projektu, který je zpracováván a financován Živnostenskou bankou nebo HVB Bank Czech Republic.

Stoprocentní hypoteční úvěr je určen pro financování bydlení. K zajištění úvěru je možné využít zděného rodinného domu, pozemku určeného ke stavbě rodinného domu nebo bytu, a to i v panelovém domě. Živnostenská banka ani v případě této hypotéky nebude vyžadovat uzavření životního pojištění.

Živnostenská banka prodlužuje dobu splatnosti hypotečních úvěrů na bydlení z 30 na 35 let.

 

Tabulka úrokových sazeb – k 1.6.2007

Fixní období

Hypotéční úvěr účelový residenční 100%

Hypotéční úvěr účelový residenční 80%

1 rok

Od 4,55 p.a.

Od 3,96 p.a.

3 roky

Od 4,89 p.a.

Od 4,29 p.a.

5 let

Od 5,07 p.a.

Od 4,48 p.a.

10 let

Od 5,32 p.a.

Od 4,93 p.a.


Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy