Červené konto Poštovní spořitelny s vyšším úročením bude k dostání i na poštách

31.08.2007 | , Poštovní spořitelna
Tiskové zprávy


Poštovní spořitelna nabídne od září Červené konto také na poštách, navíc s vyšší úrokovou sazbou 2,1 % p.a.

Pro spořící produkt, který byl od poloviny července k dostání na finančních centrech Poštovní spořitelny, si nyní zájemci mohou přijít i na 3 400 obchodních míst České pošty. 

„Zcela nový typ spořícího účtu Červené konto má nadprůměrné úročení, nyní dokonce 2,1  % p.a. od zůstatku 50.000 Kč a více. Peníze na tomto účtu zároveň nejsou zatíženy téměř žádnými poplatky a jsou navíc kdykoliv k vyzvednutí bez výpovědní lhůty“, popisuje základní parametry Libor Svoboda, produktový manažer Poštovní spořitelny. „Uvedení Červeného konta do prodeje ihned vyvolalo zájem klientů a potvrdilo náš záměr uvést tento typ účtu na trh. Od zavedení na poštách si slibujeme další výrazný nárůst prodeje,“ komentuje Svoboda první měsíc existence spořícího účtu.

Červené konto tak doplnilo rodinu spořících a investičních produktů Poštovní spořitelny. Do ní se mimo jiné řadí ještě Spořící investiční účet a Poštovní investiční program – zajištěný. „Chceme klientovi spoření a investování maximálně usnadnit. Z ucelené nabídky si každý vybere podle svých potřeb,“ doplňuje Svoboda.

Červené konto má formu spořícího účtu s výhodným úrokem. Navíc není zatíženo téměř žádnými poplatky. Zřízení, vedení a zrušení účtu stejně jako transakce jsou zdarma. Své Červené konto klient ovládá bezhotovostními operacemi s pomocí elektronického bankovnictví. Za příkazy k úhradě, elektronické výpisy či došlé platby klient neplatí žádné poplatky.

Spořicí investiční účet kombinuje spoření a investování do otevřeného podílového fondu, je vhodný pro střednědobé až dlouhodobé uložení peněžních prostředků. Spořicí část se úročí vyšší úrokovou sazbou, která je nyní 2 % p.a.
S Poštovním investičním programem – zajištěným (který v sobě obsahuje nabídku zajištěných fondů) mají klienti možnost investovat do podílových fondů již od 5 tisíc korun.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy