Allianz pojišťovna rozšiřuje nabídku investičního životního pojištění

11.09.2007 | , Allianz
Tiskové zprávy


Allianz pojišťovna od září rozšiřuje nabídku investičního životního pojištění. Nový produkt nese název Rytmus.

Allianz pojišťovna rozšířila nabídku investičního životního pojištění o pojištění Rytmus. Pojištění je určeno širokému okruhu klientů se vstupním věkem od 18 do 75 let a výstupním věkem až 85 let. Na jedné smlouvě lze pojistit až dvě dospělé osoby, aniž by byly v příbuzenském vztahu. Každá z nich si může sjednat jiná připojištění, volit individuální pojistné částky, libovolně přidávat či odebírat vlastní připojištění bez vazby na druhou osobu. V rámci hlavního investičního pojištění lze sjednat také pojistnou částku pro krytí rizika pro případ smrti.

Pojištění Rytmus poskytuje nejširší nabídku připojištění na trhu. Hlavní pojištění je možné rozšířit až o jedenáct připojištění. Připojištění pokrývají všechna běžná rizika: smrt, úraz, invaliditu, pobyt v nemocnici nebo pracovní neschopnost, zproštění od placení pojistného atd. Nové úrazové připojištění nabízí např. sjednání nadstandardní pojistné částky na úraz s trvalými následky, denní dávky v nemoci a hospitalizaci; je možné ho rozšířit také o krytí rizikových sportů. Pro ženy nabízí levnější sazby úrazového pojištění, kdy bere v úvahu méně rizikové chování žen.

Jedinečným na českém trhu je zproštění od placení penzijního připojištění v případě invalidity.

„Vycházíme vstříc našim klientům, kteří stále více upřednostňují spojení pojistné ochrany s možností výhodného investování finančních prostředků. Zájemcům o investiční životní pojištění nabízíme produkty Pastelka, Studentinvest, Rentinvest, Globalinvest a Euroindex, od září k nim přibyl nový produkt Rytmus. Při konstrukci nového produktu jsme se snažili o to, aby byl přehledný a uměl se maximálně přizpůsobit potřebám klienta v různých fázích jeho života,“ uvádí ředitel úseku pojištění osob Marek Bártek.

V pojištění Rytmus si zákazník může zvolit vlastní investiční strategii a vybrat si z pěti fondů, od konzervativního dluhopisového fondu zajištěného vůči kurzovému riziku, přes smíšené fondy až po akciové fondy. Investiční strategii lze každý rok bezplatně měnit.

Pojištění Rytmus umožňuje maximální daňové odpočty. Daňové odečitatelné kromě hlavního investičního pojištění je i pojistné, které slouží ke krytí rizika pro případ smrti.

Velkou výhodou pojištění Rytmus je jeho flexibilita. V průběhu pojištění je možné investovat mimořádné vklady, provést částečný odkup, změnit investiční strategii nebo přesunout jednotky mezi fondy. Pojištění tak lze v každém okamžiku přizpůsobit finanční situaci klienta.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy