Dětské pojištění Pastelka má již 20 tisíc klientů

19.09.2007 | , Allianz
Tiskové zprávy


Dětské investiční životní pojištění Pastelka uvedla Allianz pojišťovna na trh v září minulého roku. Za dvanáct měsíců prodeje si pojištění Pastelka sjednalo již 7500 rodin.

Poptávka po pojištění dětí, a obzvláště po investičním pojištění, na tuzemském trhu roste. Lidé si uvědomují, jak je ochrana právě těch nejmenších dětí důležitá.

Pojištění Pastelka je určeno dětem od 0 do 20 let, přičemž na jednu smlouvu lze pojistit až čtyři děti a dva dospělé. Stačí jedna smlouva do rodiny; při narození dalšího potomka se pojistná smlouva jednoduše rozšíří. Na smlouvách Pastelka je tak nyní pojištěno již 11 500 dětí a 8 500 dospělých.

Důvodem velké obliby Pastelky je především jednoduchost a variabilita tohoto produktu, a také jeho velmi výhodná cena,“ říká ředitel úseku pojištění osob Marek Bártek a dodává: „Od svého uvedení na trh si tento produkt vede velmi dobře a jeho obchodní výsledky mají stále stoupající tendenci“.

Pastelka myslí na nejrůznější životní situace: úraz, hospitalizaci, léčebné výlohy v zahraničí, ale třeba i na případ, kdy pojistník nebude schopen splácet pojistné z důvodu smrti či plné invalidity. V takové situaci hradí dítěti pojistné přímo sama pojišťovna.

Naprostá většina klientů sjednává různá připojištění, která Pastelka nabízí. Většina dětí je pojištěna na úraz, na pobyt v nemocnici a pro případ závažných nemocí. Až 90 procent rodičů má sjednáno připojištění pro případných nenadálých událostí.

Pastelka však nejen chrání bezpečí dětí, ale poskytuje možnost dynamického spoření a zhodnocování vložených peněz až do dospělého věku. Na smlouvu se spoří minimálně do 18 let, lze však až do 25 let.

Klienti si mohou z pěti investičních programů vybrat nejvhodnější variantu podle své momentální situace. Minimální měsíční spořící částka činí 500 korun.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy