ČSOB a PS mají nejvýhodnější studentské účty mezi velkými bankami

20.09.2007 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Nejvýhodnější účty studentům mezi velkými bankami v České republice poskytuje Poštovní spořitelna a ČSOB. Potvrdil to průzkum MF Dnes, publikovaný v deníku toto úterý. Měsíční poplatky spojené s vedením účtu a poskytovanými službami při průměrném chování studenta byly mezi velkými bankami nejnižší.

Účet vyjde nejčastěji na stokorun,“ uvedla MF dnes. Výzkum ukázal, že Poštovní spořitelna si za své služby bude účtovat jen 92,00 Kč a ČSOB ještě o dvě koruny méně. To se z velkých bank žádné další nepodařilo. Nejvyšší částka za poplatky přitom u jedné z nich činila až 135 Kč. Porovnávány byly poplatky za dvě příchozí platby z cizí banky, tři výběry z vlastního bankomatu, dva z cizího, jednorázový příkaz k úhradě odeslaný dvakrát do cizí banky pomocí internetu, dvě inkasa do jiné banky a poplatky za měsíční výpis posílaný poštou.

Poštovní spořitelna mladým lidem nabízí Postžirový účet program Junior. Na rozdíl od jiných bank nemusí klient s Juniorem předkládat potvrzení o studiu, účet je omezen pouze věkovou hranicí 15 – 26 let. Další výhody jsou spojeny s nižšími poplatky, zvýhodněnou úrokovou sazbou nebo vydáním Maxkarty zdarma. Velkou předností je jeho dostupnost, zřídit a obsluhovat svůj účet může klient na každé poště v ČR nebo pomocí svého mobilního telefonu či internetu.

Studentské konto Plus, které má ve své nabídce ČSOB, je určeno mladým lidem ve věku 15 - 28 let. Zdarma jsou pro klienty služby spojené s vedením účtu, výběry z bankomatů ČSOB a za příchozí či odeslané platby. Pozitivní pro studenty je, že doklad o studiu stačí doložit jen jednou za celou dobu studia. Novinku je Image karta, která studentům umožňuje zvolit si vlastní design své platební karty.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy